Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній здійснив паломництво до місця хрещення апостолом Павлом святої Лідії в Греції

    Свята Лідія, що торгувала порфірою в античному місті Філіппи, про навернення якої до Христа після проповіді апостола Павла розповідається у 16-ій главі книги Діянь Апостолів, стала першою християнкою на Європейському континенті. Місце, де охрестив її апостол Павло, вшановується паломниками. Його наприкінці візиту відвідав митрополит Київський і всієї України Епіфаній у супроводі митрополита Вінницького і Барського Симеона та інших членів делегації Православної Церкви України.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Разом зі Вселенським Патріархом Варфоломієм, правлячим архієреєм місцевої митрополії владикою Стефаном, єрархами та духовенством Вселенського Патріархату і Церкви Греції українські гості прибули до храму святої Лідії, де настоятель отець Єлевферій розповів про історію та сьогодення святині. Особливу увагу він приділив розписам храму, які відображають апостольські подорожі святого Павла.

    Підбиваючи підсумки візиту митрополит Стефан висловив подяку Вселенському Патріарху і предстоятелю ПЦУ, а також предстоятелю Церкви Греції та всім учасникам візиту за молитву і братнє спілкування. «Бажаю всім нашим гостям доброї дороги, але ви назавжди залишаєтеся в нашому серці», – сказав митрополит.

    У своєму слові Вселенський Патріарх Варфоломій подякував митрополиту Стефану і всім, хто долучився до організації, за насичений подіями і спілкуванням візит. «Наше перебування тут завершується, але ми завжди будемо пам’ятати вашу гостинність і цей час», – сказав Патріарх.

    Також патріарх Варфоломій висловив співчуття і братню любов до предстоятеля Митрополита Епіфанія і до всієї Православної Церкви України. «Від Блаженнійшого я дізнався свідчення про страждання і біль України, її побожного народу, але також і про хоробрість, любов, допомогу ближнім і надію. Разом ми молилися до Бога про скоре завершення цих страждань, за справедливий мир», – зазнав Патріарх Варфоломій.

    На пам’ять про паломництво та візит присутні зробили фото біля баптистерія на місці хрещення святої Лідії.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній нагороджений почесною відзнакою міста Кавала. Також митрополит Епіфаній відвідав монастир святого апостола Сили в Греції. 3 вересня розпочався візит предстоятеля Православної Церкви України до Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне