Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх ПЦУ, митрополит Вінницький Симеон здійснює візит на о. Кіпр

    7 вересня з благословення предстоятеля ПЦУ на о. Кіпр з офіційним візитом прибув головний секретар Священного Синоду ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його супроводжує секретар управління Вінницько-Барської єпархії протодиякон Владислав Демченко, передає пресслужба ПЦУ.

    Метою візиту є продовження контактів і розширення співпраці між Православною Церквою України та Православною Церквою Кіпру, а також духовна підтримка з боку ПЦУ місцевої української діаспори.

    В рамках візиту заплановано низку зустрічей за участю митрополита Симеона, які відбудуться, зокрема, у м. Ларнака та столиці Кіпру – Нікосії.

    Свій візит митрополит Симеон розпочав з відвідання м. Ларнака, де він здійснив поклоніння перед мощами першого архієрея Кіпру – праведного Лазаря Чотириденного – друга Божого, якого, як розповідає Євангеліє, на четвертий день після його смерті воскресив Господь Ісус Христос.

    Митрополит Симеон також помолився перед гробницею святого Лазаря, що знаходиться у крипті під вівтарем храму.

    Нагадаємо, Епіфаній здійснив паломництво до місця хрещення апостолом Павлом святої Лідії в Греції. Також митрополит Епіфаній відвідав монастир святого апостола Сили.

    Найсвіжіше

    Популярне