Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Єрусалимської Церкви знову відбілює Кіріла і просить зняти санкції

    Російські спецслужби схоже добряче попрацювали в Ізраїлі і можливо занесли рублі одному з єрархів Єрусалимської Церкви. Йдеться про нові заяви архієпископа Севастійського Феодосія, який заступився за московського патріарха Кіріла (Гундяєва) і просив зняти санкції з нього.

    У своїй особистій заяві від 15 липня він звинуватив Західні країни у «ворожій позиції», щодо Гундяєва, повідомляє офіційний сайт Моспатріархату.

    Замість того, щоб засудити моспатріарха за виправдання війни, Феодосій турбується за репутацію і благополуччя Гундяя. Він засудив країни Заходу за санкції на очільника РПЦ: «засуджуємо дії політичних сил Заходу проти Російської Православної Церкви та її предстоятеля — … патріарха Московського … Кіріла».

    Феодосій нагадав, що Канадою було включене ім’я патріарха Московського Кіріла до списку осіб, проти яких оголошено санкції. Це на думку єрарха Єрусалимської церкви є «беззаконням», яке «підтримується й іншими західними країнами».

    «Такі дії ми сприймаємо як частину одного великого плану, націленого на ослаблення ролі та авторитету Православної Церкви, її духовної місії у сучасному світі та знищення тих моральних цінностей, які вона проповідує», – впевнений Феодосій.

    Водночас він не згадує, за те, яку велику антирекламу і шкоду православ’ю завдає Кіріл (Гундяєв) благословляючи окупаційну війну росії проти України. Не згадує Феодосій і за понад 1000 дітей постраждалих внаслідок звірств рашистів, який він і Гундяєв прикриває вірою в Бога.

    Таку антигуманну і аморальну поведінку єрарха Церкви можна пояснити лише підкупністю, або відвертим лицемірством.

    Феодосій назвав Кіріла «прихильником мирного діалогу» і шанованим «авторитетним» ієрархом в росії та за її межами.

    Нагадаємо, це вже не перша підтримка архієпископом Феодосієм людиновбивчих заяв патріарха Московського.

    24 лютого російська армія розпочала повномасштабний наступ на територію України. Від рук російських вбивць загинуло понад 358 дітей та багато інших мирних жителів. Московський патріарх Кіріл постійно займається виправдовуванням вбивств і звірств вчинених рашистами.

    У своїх заявах Кіріл назвав бомбардування українських міст з боку російських військ «погіршенням політичної ситуації на Донбасі», а і пояснював все це неприйняттям на Донбасі гей-парадів. Він також подарував ікону очільнику Росгвардії і побажав досягти «швидкої перемоги» над українцями.

    Також Кіріл кілька разів брехливо заявляв, що росія «ні на кого не нападала». У червні Кіріл казав, що окупанти в Україні «захищають Росію на полі бою». І всі ці заяви «безневинного» Гундяя підтримав єрарх Єрусалимського патріархату.

    РФ постійно тримає на повідку Єрусалимську Церкву

    Агенти Російської Федерації не відпускають зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і практично щомісяця проводять з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ збоку Єрусалимської Церкви і, як бачимо, навіть співати дифірамби пропагандисту в рясі моспатріарху Кірілу.

    Архієпископ Севастійський Феодосій підтримав московського патріарха, який благословив вбивства невинних людей тобто «благословив» гріх, що він робить з 2014 року. Водночас Феодосій не висловив жодної підтримки Україні та її народу у боротьбі з російським агресором, який захищає свою землю від окупації. Феодосій навіть не згадав за митрополита УПЦ МП Онуфрія. Тобто Феодосій повністю став на захист російської брехні, вбивств і гріху, чим став співучасником злочинів рашистів.

    Нагадаємо, що патріарх Єрусалимський у червні благословив концерт на честь РПЦЗ. До цього посол росії запропонував Єрусалимському патріарху «захист» від екстремістів, ситуація з якими знову погіршилась у регіоні. Російська сторона використовує проблеми з екстремістами в Єрусалимі, щоб пропонувати «захист» від них, і відповідно добиватись вигідних для рф і РПЦ рішень і заяв від Єрусалимського патріархату.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою патріарх Феофіл у лютому 2021, під тиском Москви, закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    Джерело: Духовний Фронт України.

    Найсвіжіше

    Популярне