П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський архієпископ підтримує людиновбивчі заяви патріарха Московського

    Російські спецслужби схоже добряче попрацювали в Ізраїлі і можливо занесли рублі одному з єрархів Єрусалимської Церкви. Інакше, як можна зрозуміти заяви архієпископа Севастійського Феодосія, який висловив свою підтримку та солідарність Російській Православній Церкві та патріарху Московському Кірілу.

    Архієпископ Єрусалимського Патріархату Феодосій дав коментар британським журналістам, повідомляється на сайті відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату.

    У своїх заявах він хвалив російського патріарха та говорив про західні провокації проти Гундяєва. Фактично повторив всі тези російської пропаганди, замовчуючи і прикриваючи злочини кремлівського режиму.

    «Ми виступаємо категорично проти всіх провокацій, які здійснюють деякі західні сили стосовно … патріарха Московського … Кіріла. Ми не можемо мовчки дивитися на такі випади і розцінюємо їх як беззаконні, неналежні дії проти релігійної особистості такого високого рівня, що є справжнім духовним символом сучасного Православ’я», – заявив архієпископ Єрусалимської Церкви.

    Він закликає «тих, хто займається підбурюванням на Заході проти патріарха Кіріла, відмовитися від своєї агресивної позиції не лише щодо Його Святості, а й усієї Православної Церкви».

    Складається враження, що Феодосій перебуває поза межами цивілізованого світу і під впливом російських брехливих ЗМІ. За словами єрарха Єрусалимського Патріархату, патріарх Кіріл є «людина миру» і нібито не бере участі в жодному політичному конфлікті.

    «Він, як людина миру, завжди за діалог. Звинувачення на адресу патріарха Кирила є брехливими та безпідставними», – йдеться у заяві архієпископа Єрусалимської церкви Феодосія.

    Тоді він додав, що «провокації проти лідера Російської православної церкви сприймаються нами як ворожі дії з боку Заходу проти всієї православної церкви».

    Крім того, Феодосій назвав звинувачення Кіріла у виправданні війни рф проти України «безпідставними» і «висловив почуття глибокої солідарності з РПЦ».

    Архієпископ Севастійський навіть додав, що з уст  Кіріла завжди лунали проповіді про любов, мир і милосердя, а також заклики до примирення всіх сторін конфлікту, а також відмову від усіх форм насильства та тероризму.

    Як видно із заяв архієпископа Феодосія, підтримки та солідарності нібито потребує саме патріарх Московський, а не Україна, оскільки Гундяєва «несправедливо звинувачують» з боку «Заходу».

    Нагадаємо, 24 лютого російська армія розпочала повномасштабний наступ на територію України. Від рук російських вбивць загинуло понад 300 дітей та багато інших мирних жителів. Проте московський патріарх Кіріл постійно займається виправдовуванням вбивств і звірств вчинених рашистами.

    У своїх заявах Кіріл назвав бомбардування українських міст з боку російських військ «погіршенням політичної ситуації на Донбасі», а і пояснював все це неприйняттям на Донбасі гей-парадів. Він також подарував ікону  очільнику Росгвардії і побажав досягти «швидкої перемоги» над українцями.

    Також Кіріл кілька разів брехливо заявляв, що росія «ні на кого не нападала». Останній раз Кіріл сказав, що окупанти в Україні «захищають Росію на полі бою». І всі ці заяви підтримав єрарх Єрусалимського патріархату.

    РФ постійно тримає на повідку Єрусалимську Церкву

    Агенти Російської Федерації не відпускають зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і практично щомісяця проводять з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ збоку Єрусалимської Церкви і, як бачимо, навіть співати дифірамби пропагандисту в рясі.

    Архієпископ Севастійський Феодосій підтримав московського патріарха, який благословив вбивства невинних людей тобто «благословив» гріх, що він робить з 2014 року. Водночас Феодосій не висловив жодної підтримки Україні та її народу у боротьбі з російським агресором, який захищає свою землю від окупації. Феодосій навіть не згадав за митрополита УПЦ МП Онуфрія. Тобто Феодосій повністю став на захист російської брехні, вбивств і гріху, чим став співучасником злочинів рашистів.

    Нагадаємо, що патріарх Єрусалимський кілька днів тому благословив концерт на честь РПЦЗ. До цього посол росії запропонував Єрусалимському патріарху «захист» від екстремістів, ситуація з якими знову погіршилась у регіоні. Російська сторона використовує проблеми з екстремістами в Єрусалимі, щоб пропонувати «захист» від них, і відповідно добиватись вигідних для рф і РПЦ рішень від Єрусалимського патріархату.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою патріарх Феофіл у лютому 2021, під тиском Москви, закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    Автор: Духовний Фронт України.

    Найсвіжіше

    Популярне