П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП засуджує зустрічі із ПЦУ, але схвалює зустрічі із терористами «ЛНР»

    13 липня у будівлі адміністрації глави «ЛНР» відбулась зустріч глави терористичної організації «ЛНР» Леоніда Пасічника з правлячими архієреями Луганської, Сєвєродонецької та Ровеньківської єпархій УПЦ МП та вікарними єпископами УПЦ Московського патріархату.

    На сайті УПЦ МП навіть не приховують, що налагоджують співпрацю з окупантами і зазначили, що архієреї зустрілись із злочинцем Пасічником «з метою зміцнення та розвитку церковно-державних відносин у регіоні». «Спілкування пройшло у теплій атмосфері єдності та взаєморозуміння», – йдеться в повідомленні УПЦ МП.

    Що цікаво, 5 липня, коли відбулась зустріч е архієреїв, а священників УПЦ МП із ПЦУ в Софії Київській, то в УПЦ МП моментально відхрестились від неї. Митрополит УПЦ МП Климент (Вечеря) одразу заявив, що УПЦ МП не делегувала священників на зустріч із ПЦУ і не давала їм права говорити від імені УПЦ МП.

    «Ніхто від Церкви не делегував священників, які взяли участь у цій зустрічі, представляти точку зору духовенства та мільйонів мирян УПЦ. Цей захід був організований представниками Міністерства культури, тому за всі організаційні питання, зокрема й за склад учасників, відповідальна тільки ця організація», – сказав Климент.

    Таким чином Климент підтвердив, що єднання українців в одну православну Церкву не подобається верхівці УПЦ МП. Климент намагався «звинуватити» державу в намаганні об’єднати український народ, який бореться з російським агресором.

    17 липня, московський патріарх Кіріл (Гундяєв), який виправдовує вбивства українців і війну РФ проти України, зустрівся з архієреями УПЦ МП з тимчасово окупованих районів Луганської області.

    Що цікаво в УПЦ МП не ніяк відреагували ні на зустріч з терористом Пасічником, ні з пропагандистом в рясі – Кірілом. В «українській» Церкві моспатріархату просто вдали, що нічого такого цікавого і вартого уваги не відбулось, а співпраця із загарбниками – це звичне діло для УПЦ МП, яке не варто навіть коментувати.

    Митрополит УПЦ МП Климент після зустрічі священників УПЦ МП з духовенством ПЦУ одразу негативно відреагував, а після зустрічей УПЦ МП із терористом Леонідом Пасічником і московським патріархом Кірілом Гундяєвим (який виправдовує вбивства українців) – ні пари з вуст.

    Чітко прослідковуються проросійські пріорітети УПЦ МП. Дня них налагоджувати стосунки з загарбниками, російськими маріонетками та терористами, набагато легше і вигідніше ніж із законним урядом України чи духовенством ПЦУ, яку визнає 4 Автокефальні Церкви.

    Водночас УПЦ МП жаліється в міжнародні інстанції на «гоніння» і «забороняє» священників, які вже приєднались до Української Церкви. Також УПЦ МП видає нагороди священникам, які виявили «вірність» УПЦ МП і подають в суди на чиновників.

    Така підривна діяльність УПЦ МП в Україні слугує картинкою для пропагандистів із росЗМІ у сюжетах про «бендерівців» і «нацистів» в Україні, в той час, як з окупантами і московським патріархом Кірілом, вони легко знаходять спільну мову.

    УПЦ МП протистоїть українській владі, налаштовує вірян і духовенство проти єднання із ПЦУ, подаючи в суди на власних парафіян, які проголосували за перехід до ПЦУ і «забороняючи» священників, які долучились до Української Церкви. Протистояння відбуваються не тільки в судах, але навіть із застосуванням сили і автобусів із тітушками.

    Поки влада України на неокупованій території нічого не робить з УПЦ МП, останні чекають на «налагодження стосунків» із терористами і загарбниками і будуть працювати на розкол України, використовуючи Церковне розділення на користь російських загарбників.

    Джерело: Духовний Фронт України.

    Найсвіжіше

    Популярне