П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП на Черкащині підтримує протистояння із українською владою

    13 липня митрополит УПЦ МП в Черкасах Феодосій (Снігірьов) зустрівся з парафіяльним активом Миколаївської релігійної громади у с. Кононівка Драбівського благочинного округу, де 2 липня цього року голова місцевої ОТГ Анатолій Куля не дозволив освятити храм УПЦ МП.

    Віряни УПЦ МП кажуть, що вони «незаслужено гнані» від місцевої влади, – передає сайт УПЦ МП. 

    Митрополит УПЦ МП Феодосій своєю чергою сказав слова підтримки і заявив, що відстоювання московського патріархату на Черкащині це є «стояння за віру та правду».

    Представники УПЦ МП написали заяви на дії голови Шрамківської ОТГ Анатолія Кулі, а також на дії майора Драбівського райвідділу поліції О. М. Кошового.

    За це митрополит УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) вручив старості Свято-Миколаївської парафії в с. Кононівка Світлані Миколаївні Шемет відзнаку «за вірність», побажавши їй і всім парафіянам твердо триматися Московського патріархату, попри «гоніння влади».

    Раніше митрополит Черкаський УПЦ МП відзначив священиків, яких люди вигнали з храму. Також на Черкащині УПЦ МП роздала «медаль за вірність» священникам, які не приєднались до ПЦУ. Феодосій (Снігірьов) у Черкасах закладав капсулу у фундамент зі згадкою про московського патріарха Кіріла.

    Фото: УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне