Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Черкащині УПЦ МП роздала «медаль за вірність» священникам, які не приєднались до ПЦУ

    Що тільки не придумають у московському патріархаті, лиш би заохотити вірян і священників перебувати в їхній неканонічній проросійській організації.

    «Медалі за вірність» вручав нещодавно митрополит Феодосій (Снігірьов) духовенству та вірним УПЦ МП в місті Сміла Черкаської області. Саме в цьому місті до ПЦУ перейшли кілька священників, тому «медаль за вірність» московському патріархату мала стримати духовенство, яке хотіло доєднатись до Православної Церкви України. На Смілянщині вже 13 парафій приєднались до ПЦУ. А у самому місті – 5 парафій покинули МП. Тому медалі «за вірність» отримають не всі.

    Серед перших нагороджених протоєрей Роман Гаркавенко – настоятель Олексіївського храму у м. Сміла, який, попри рішення парафії перейти в ПЦУ відстоює власну думку і корпоративні інтереси УПЦ МП.

    Також був нагороджений архімандрит Василь (Мірошниченко), якого прислали замість священника, який долучився до ПЦУ. Саме тому Мірошниченко був викинутий із Покровського Собору м. Сміли вірянами і нагороджений Снігірьовим.

    Таким чином УПЦ МП не бажає єдності православ’я в Україні, а буде нагороджувати тих священників і мирян, які продовжуватимуть розколювати суспільство на два табори – промосковську і українську Церкви. В УПЦ МП навідріз відмовляються вірити у волевиявлення вірян, які більшістю голосів обирають приєднання до ПЦУ. Такі приєднання в УПЦ МП традиційно називають «рейдерськими захватами». Такої ж думки і у росії.

    Нагадаємо, відзнака «За вірність Церкві та мужність» була заснована в УПЦ МП за задумом Феодосія (Снігірьова) у зв’язку із переходом духовенства і парафій до ПЦУ. В УПЦ МП думають, що така нагорода зупинить приєднання парафій.

    Раніше митрополит УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) називав затриманого СБУ проросійського пропагандиста Яна Таксюра «невинною і чесною людиною». Також він  «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ.

    Війна стала не поштовхом, а крапкою у питанні існування московського патріархату на Черкащині.

    Найсвіжіше

    Популярне