Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ вже анексувала єпархії УПЦ на Луганщині?

    У неділю, 17 липня, московський патріарх Кіріл (Гундяєв) провів зустріч з архієреями з тимчасово окупованих районів Луганської області.

    Як зазначає сайт РПЦ, з Кірілом зустрілися архієпископ Аркадій (Таранов), очільник єпархії у Ровеньках і Свердловську, та єпископ Біловодський Павло (Валуйський), вікарій єпархії у Луганську.

    “Учасники зустрічі обговорили питання церковного життя у Луганській та Ровеньківській єпархіях”, – говориться в повідомленні.

    Згідно з відкритими даними, зазначені архієреї та єпархії до останнього часу були частиною Української православної церкви (Московського патріархату). Водночас у повідомленні на сайті моспатріархії належність архієреїв та єпархій до УПЦ не згадується жодного разу.

    13 липня, у день свята Собору святих 12-и апостолів, у будівлі адміністрації глави «ЛНР» відбулась зустріч глави терористичної організації «ЛНР» Лєоніда Пасічника з правлячими архієреями Луганської, Сєвєродонецької та Ровеньківської єпархій УПЦ МП та вікарними єпископами УПЦ Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне