П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нововолинську релігійна громаду, яка перейшла з УПЦ МП в лоно ПЦУ відвідав архієрей

    Сьогодні Кирило-Мефодіївський храм Нововолинська відвідав архієрей ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон. Раніше парафія доєдналась до родини Православної Церкви України.

    Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Нововолинська Борис Карпус.

    12 травня там відбулося Богослужіння, яке очолив єрарх Православної Церкви України Високопреосвященний Симеон, митрополит Вінницький і Барський та єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей. Їм співслужили митрофорний протоієрей, настоятель Святодухівського Собору, отець Стефан і запрошене духовенство ПЦУ.

    «Мав нагоду привітати настоятеля храму Олександра Горевича та всіх вірян із цією гарною подією. У цей непростий час українська церква має бути сильною та єдиною. Побажав їм незламної віри, процвітання та Божого благословення. Принагідно привітав отця Олександра з днем народження!», – написав міський голова Нововолинська.

    Нагадаємо, 10 квітня 2022 року Кирило-Мефодіївська релігійна громада УПЦ МП у м. Нововолинськ Волинської області на чолі із настоятелем протоієреєм Олександром Горевичем прийняли рішення вийти з підпорядкування УПЦ Московського патріархату і, послідуючи Томосу про автокефалію, приєднатися до канонічної помісної Православної Церкви України. Рішення було ухвалене одноголосно після Божественної літургії у храмі святих рівноапостольних Кирила і Мефодія та завірено підписами настоятеля, членів парафіяльних зборів та парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне