Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    УГКЦ підтримує зусилля зі звільнення полонених українців – Блаженніший Святослав

    Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, провів зустріч з представниками Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Зокрема, на зустрічі були присутні секретар штабу Дмитро Усов, керівник робочої групи Андрій Юсов та керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні отець Олекса Петрів.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    Під час зустрічі в резиденції Предстоятеля УГКЦ сторони обговорили низку важливих питань. Зокрема, йшлося про душпастирську опіку військовослужбовців та капеланську службу в лавах Збройних Сил України. Дмитро Усов висловив вдячність Блаженнішому Святославу за всебічну підтримку захисників України та їхніх сімей.

    Окрему увагу було приділено проблемі незаконного утримування Росією цивільних осіб, зокрема священнослужителів. Глава УГКЦ нагадав, що в російському полоні перебувають священики Богдан Гелета та Іван Левицький з листопада 2022 року в порушення норм міжнародного права.

    Також на зустрічі розглянули механізми налагодження співпраці між Координаційним штабом та Апостольською Столицею. Усов попросив передати вдячність Папі Франциску за заклик до обміну полоненими між Росією та Україною за принципом “всіх на всіх”.

    Блаженніший Святослав запевнив, що УГКЦ продовжуватиме підтримувати українських захисників, їхні родини та докладатиме зусиль для звільнення всіх полонених українців. Наприкінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

    Найсвіжіше

    Популярне