Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Державний Секретар Ватикану каже, що «християнські цінності» не є виправданням для «священної» війни

    Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін наголосив на постійній готовності Святого Престолу надати допомогу в переговорах щодо війни в Україні та засудив будь-яке виправдання конфлікту на основі християнських цінностей.

    «Кожна війна, як акт агресії, є дією проти людського життя і тому є святотатством», — сказав Паролін в інтерв’ю італійській газеті «La Stampa», опублікованому в суботу.

    Про це переповідає журналістка католицького інтернет-видання «Crux» Еліс Енн Аллен, передає Католицький Оглядач.

    «Отже, ніякого виправдання не можна знайти в Слові Божому, яке завжди є словом життя, а не смерті», — сказав він.

    Його коментар насамперед пов’язаний із висловлюваннями московського патріарха Кіріла, у яких він використовує Святе Письмо (Біблію) для виправдовування нападу Росії на Україну та війни, що триває з 2014 року.

    Відповідаючи на запитання про роль, яку відіграють очевидний моральний занепад Заходу та зростання секуляризму у війні між Росією та Україною, Паролін у своєму інтерв’ю сказав: «Безперечно, що сучасний світ намагається сприяти антропології, яка відхиляється від християнського бачення та відображається у „нові права“, засновані на виключно індивідуальному підході».

    Католицька Церква, за його словами, усвідомлює «серйозний ризик», який це несе з точки зору захисту та збереження людської гідності, і стурбована цією тенденцією. «Однак спосіб протидії цьому явищу з боку християн ніколи не може бути насильницьким і тим більше збройним, але він повинен бути натхненний тим, чого навчав сам Ісус: дедалі більш достовірною пропозицією євангельської правди про світ, про людину і про Бога», — сказав кардинал Паролін.

    Раніше папа Франциск назвав Кіріла «вівтарником Путіна».

    Нагадаємо, теолог Олександр Єфременко назвав сучасну Росію «ґвалтівником-вбивцею із великим золотим хрестом на грудях». 26 квітня митрополит Епіфаній у листах до предстоятелів Церков висловив сподівання щодо засудження дій очільника РПЦ Кіріла. Також за його словами кіріл гундяєв вже зробив свій вибір на користь антихриста.

    Сам московський патріарх Кіріл на початку травня збрехав, що росія «ні на кого не нападала». Він заявив, що Російські військові «обрали правильний шлях», і знову підтримав агресію Путіна. Крім цього, після відкриття страшних звірств військових рф в Бучі, Ірпені та інших містах, Гундяєв назвав «подвигом» службу в армії РФ, а саму РФ «миролюбною». 

    З усім тим предстоятель РПЦвУ Онуфрій продовжує називати “Гаспадіном нашим” Гундяєва, який благословив звірства окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне