П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    рпц- прислуга кремля, а кіріл має нести покарання як співучасник злочинів

    Такі висновки випливають навіть не із православного середовища, а від глави католицької церкви папи Римського Франциска та останніх ініціатив посадовців Європейського Союзу щодо персональних санкцій проти очільника рпц.
    У своєму нещодавньому інтерв’ю італійській газеті «Coriera della Sera» папа назвав гундяєва прислужником путіна.

    Ось цитата. «Я говорив з кірілом 40 хвилин через zoom, – каже Франциск. Перші двадцять хвилин він з карткою в руках намагався виправдати війну. Я послухав і сказав йому: «я нічого в цьому не розумію». Брате, ми не державні клірики, ми не можемо використовувати мову політики, а повинні використовувати мову Ісуса. Ми є пастирями одного і того самого святого народу Божого. Тому ми повинні шукати шляхи миру, щоб зупинити вогонь зброї. Патріарх не може перетворитися на паламаря путіна».

    Таким чином не тільки в православному світі, але і на найвищому рівні в Католицькій Церкві розуміють, що московський «патріарх» обслуговує кривавого диктатора путіна, так само, як це робить паламар. Тільки паламар асистує священнику, який служить Богу, а гундяєв підтримує хворі ідеї російського диктатора, які йдуть у розріз з Євангелієм і вченням Господа Бога Ісуса Христа.

    «Патріарх» рпц сакралізує абсолютно невиправдану, безпідставну війну проти України, яку розв’язала росія, і є політичним інструментом у геополітичній грі російської федерації. Вся верхівка рпц перекрутила Євангельске вчення на свій лад і перестала бути Церквою Христовою, що покликана нести правду, а не виправдовувати вбивства мирних жителів, зокрема дітей.

    Нагадаю, що Духовний Фронт України 18 березня досить точно спрогнозував настрої всередині Католицької Церкви. Цього дня вийшла стаття під назвою «Папа Римський сприймає очільника рпц, не як духовного лідера, а як політичний інструмент». І ось ми бачимо яскраве підтвердження цим прогнозам.

    Вже тоді було написано, що рпц дедалі більше віддаляється від християнства і перестає бути схожою на Церкву, засновану Христом. І вже тоді папа Римський Франциск, під час обговорення із московським «патріархом» кірілом вторгнення рф в Україну, закликав гундяєва використовувати мову Ісуса, а не політики.

    Тепер це послання від Франциска прозвучало ще чіткіше і виразніше. Якщо тоді Франциск лише просив не використовувати мову політики, а про путіна не згадував, то зараз глава Ватикану порівняв гундяєва з прислужником очільника кремля, а не з вірним слугою Бога. Римо-католицька Церква привселюдно заявила, що рпц перестала служити Богу, натомість обрала собі нового господаря – російського кривавого диктатора владіміра путіна.

    Така радикалізація риторики Ватикану щодо гундяєва доволі гармонійно поєднується із новими зрушеннями в Європі. Зокрема Євросоюз обговорює ініціативу запровадити санкції проти московського «патріарха» кіріла за виправдання війни. Раніше таку пропозицію висувала Литва.

    Крім цього, навіть у середовищі УПЦ МП, яка є частиною рпц, вимагали церковного трибуналу над гундяєвим, за прикладом суду над московським патріархом Никоном у 1666 році. Тоді суд Пентархії позбавив Никона єпископського сану і московського патріаршества. кіріл теж має всі шанси стати «другим Ніконом».

    Зазначу також, що й предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Великодніх листах до інших предстоятелів Церков висловив сподівання, що дії патріарх кіріла будуть засуджені світовим православ’ям, адже «не можна тримати Чашу і пастирський жезл руками, на яких – кров».

    Як відомо, московський патріарх кіріл (гундяєв) навіть не спробував докласти зусиль, щоб досягти миру, а навпаки – благословив російських окупантів на війну з Україною та вбивство українців. Саме гундяєв проповідував, що російські військові обрали правильний шлях і просив їх не сумніватись в цьому.

    Пізніше гундяєв спробував виправдати війну проти України «неприйняттям на Донбасі гей-парадів», повністю підтримуючи злочинну політику кремля щодо України і сакралізуючи гріх вбивства, возвівши його в ранг «священної війни».

    Саме моспатріарх подарував ікону очільнику росгвардії і благословив його на вбивства українців у ході «спеціальної військової операції». кіріл розповідав про «подвиги російської армії» в ті дні, коли весь світ здригнувся від жаху, дізнавшись про звірства російських окупантів у Бучі, Гостомелі, Ірпені, Маріуполі та інших містах України.
    Нещодавно гундяєв продовжив свою криваву лінію і взагалі заявив що рф «ні на кого не нападала, а лише захищала свої рубежі».

    Переконаний, що путіна і гундяєва постигне не лише суд Божий, але і суд людський. Диктатор та узурпатор путін буде відповідати за військові злочини, скоєні проти України, Світу та людяності, а його прислужник гундяєв має сидіти поряд на тій же лаві підсудного.

    Джерело: Релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне