Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Неможливо чути будь-яку проповідь, яка характеризувала війну як “священну”», – патріарх Варфоломій про заяви Кіріла

    Вселенський патріарх Варфоломій засудив проповіді московського патріарха Кіріла, який виправдовував військове вторгнення РФ в Україну.

    «Перед обличчям загибелі невинних людей, бомбардувань мирного населення, зрівняння з землею цілих міст, перед обличчям цієї людської трагедії є неможливим чути будь-яку проповідь, яка б характеризувала цю війну як “священну”. Це щось дуже сумне. Це завдає нам глибокого горя і болю. Але це завдає набагато більше болю самим українцям», – сказав патріарх Варфоломій.

    Він також зазначив, що росіяни не можуть претендувати на те, щоб бути братом іншого народу і благословляти війну, яку веде рф.

    Також росіяни не можуть наполягати на тому, що Україна належить їм церковно і одночасно бажати, щоб вірні церковної структури під Москвою були вбиті, а їхні храми зруйновані російськими бомбардуваннями. «Тільки, звичайно, якщо вони не сподіваються, що військове вторгнення вирішить їхні церковні претензії. Щось, що робить всю ситуацію надзвичайно трагічною. І це, звичайно, бачать наші брати і сестри-українці, коли спостерігають, як річка Дніпро, де вони отримали Хрещення від Константинополя, перетворилася на річку, червону від крові їхніх невинних співвітчизників, а Маріуполь та інші міста перетворилися на руїни», – підсумував патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, у Велику Суботу московський патріарх Кіріл мимоволі засудив сам себе, сказавши: «Там, де зло, там диявол».

    Нагадаємо 26 квітня митрополит Епіфаній у листах до предстоятелів Церков висловив сподівання щодо засудження дій очільника РПЦ Кіріла.

    Раніше предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній запропонував заборонити ідеологію «русского міра», яку він порівняв із ідеологією нацизму. Також за його словами кіріл гундяєв вже зробив свій вибір на користь антихриста. Митрополит Епіфаній впевнений, що окупанти чинять геноцид проти українців, вони продовжують злочини Сталіна.

    Найсвіжіше

    Популярне