Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині ще одна парафія УПЦ МП одноголосно проголосувала за приєднання до ПЦУ

    Мирний перехід відбувся на Хмельниччині. 10 квітня Релігійна громада Свято-Параскевського храму, що у селі Білеве приєдналася до Православної Церкви України. Місцевий священник УПЦ МП відмовився підтримати громаду.

    “Це рішення одноголосно підтримали жителі села на загальних зборах. Громада з проханням звернулась до Преосвященнійшого Павла, єпископа Хмельницького і Камянець-Подільського, прийняти їх до складу Хмельницької єпархії Православної Церкви України”, – повідомляє священник ПЦУ Володимир Ковальчук.

    Також на прохання громади духовенством Ізяславського благочиння у храмі було звершено молебень за Україну, воїнів та перемогу над ворогом і заупокійну літію за героїв, які віддали свої життя за волю і незалежність нашої України.

    Раніше на Хмельниччині одразу дві парафії УПЦ МП в селах Вишневе і Брикуля покинули церкву окупанта, приєднавшись до ПЦУ. Також до ПЦУ приєднались парафії у селі Вронківці та Добрин.

    22 березня православні парафії сіл Олексіївка, Пилява, Миколаївка (Старосинявської ОТГ) Ізяславського району Хмельницької області прийняли рішення покинути УПЦ Московського патріархату і перейти в Православну Церкву України.

    Також у Хмельницькій області парафія УПЦ МП у селі Нова Синявка перейшла до ПЦУ. Аналогічне рішення прийняли громади в Шекеринці, що на Хмельниччині.

    Найсвіжіше

    Популярне