П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Молитися за російських солдатів закликав парафіян священник УПЦ МП на Кіровоградщині

    Кричущий випадок стався на Кіровоградщині 7 квітня. Там священник одної з церков УПЦ МП закликав вірян молитися за російських окупантів. Церква, як не дивно, підпорядковується так званій “УПЦ” Московському патріархату, яку депутати зараз хочуть заборонити.

    Про це в ексклюзивному коментарі для 24 каналу розповіли парафіяни церкви. Співрозмовниця зауважила, що це далеко не перший випадок.

    За її словами, інцидент стався 7 квітня у церкві, що розташована у районі житлового масиву Перемога міста Олександрія. Наприкінці традиційної молитви священник закликав помолитися за російських солдатів. Очевидно, що віряни були шоковані та обурені таким проханням.

    Це вже не перший випадок

    Як розповіла парафіянка церкви, закликами молитися за російських солдатів священник цієї церкви відомий ще з 2014 року. Тоді спалахнув серйозний скандал і храм навіть закрили. Але тривало це недовго. За певний час роботу церкви відновили.

    “Я знаю, що батюшка церкви – колишній військовий, який воював в Афганістані. Він був майором, а потім чомусь вирішив стати священнослужителем. Він сам родом із Росії і говорить теж російською”, – розповіла співрозмовниця 24 каналу.

    Також вона пригадала ще один обурливий випадок. У 2014 році парафіянка втратила чоловіка і хотіла поставити свічки за його упокій у трьох церквах. Спершу вона поїхала до Києва, де поставила свічку та помолилася у Софіївському соборі, який, як відомо, належить до Православної церкви України.

    “Коли я повернулася до Олександрії і розповіла, що була у церкві ПЦУ, вони сказали, що я зробила великий гріх і необхідно посповідатися. На питання, який гріх я зробила, вони відповіли: “Ви пішли не в ту церкву”, – пригадала співрозмовниця.

    Нагадаємо 63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ МП з російською Церквою. Крім цього, митрополит Епіфаній звернувся до УПЦ МП: ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності. Загалом, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що вже понад 50 громад УПЦ МП приєдналися до ПЦУ.

    Водночас УПЦ МП на Черкащині розправилась над священником, який покинув їх структуру і приєднався до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне