Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ МП з російською Церквою. Опитування

    Ідею розриву зв’язків “УПЦ Московського патріархату” (РПЦ в Україні) з російською Православною Церквою підтримують 63% опитаних українців. Не підтримують – лише 10%.

    Серед парафіян Української православної церкви Московського патріархату “за” ідею роз’єднання висловилась більшість – 52%. Водночас 13% парафіян УПЦ МП виступають проти розриву. Серед ПЦУ за розрив УПЦ МП від Московської Церкви виступає 68% опитаних.

    Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг“.

    На Заході та Центрі країни цю ідею підтримає абсолютна більшість (понад 70%).

    У східних областях розрив зв’язків схвалюють 41%. Третина опитаних заявила, що їм байдуже.

    Південь країни більше виступає проти – 19% серед опитаних.

    Половина серед атеїстів та невіруючих теж підтримує ідею розриву УПЦ МП і РПЦ. І ще 40% із цієї групи опитуваних байдуже ставиться до розриву зв’язків з Московським патріархатом.

    Найбільшу підтримку ідеї висловлюють греко-католики(88%) та парафіяни Православної церкви України(68%).

    Дослідження проводили 8-9 березня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Автономної Республіки Крим та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

    Загалом опитали 1200  респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,8%. 

    Нагадаємо, раніше уже п’ятнадцять єрархів УПЦ МП (РПЦвУ) відмовились від згадування імені Московського патріарха Кіріла. Водночас богослов Кририло (Говорун) пояснив, що відмова від поминання Кіріла нічого не змінить, а потрібно щоб Онуфрій перестав його згадувати. Лише тоді зв’язок РПЦ і УПЦ МП можна вважати розірваним.

    Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) спробував виправдати війну проти України неприйняттям на Донбасі гей-парадів. Очільник РПЦ також цілковито підтримав Владіміра Путіна та російських окупантів, заявивши, що вони «обрали правильний шлях».  Натомість предстоятель ПЦУ розповів, що в очільнику Росії діє дух антихриста.

    Варто зазначити, що навіть ракети які попали на Успенський собор “УПЦ МП” не змусили їх розірвати зв’язок із Московським патріархатом.

    Найсвіжіше

    Популярне