Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Навіть ракети які попали на Успенський собор “УПЦ МП” не змусили їх розірвати зв’язок із Московським патріархатом

    Релігійний оглядач, магістр богослів’я Іван Петрущак прокоментував розбомблений російськими окупантами Харків. Він звернув увагу, що навіть ракети, які пошкодили собор “УПЦ МП” не змусили духовенство цієї церкви назвати Росію вбивцею і розірвати зв’язок із Московським патріархатом.

    «Це розбомблений окупантами Харків. Як відомо, у Харкові досі УПЦ МП не розірвала зв’язок із РПЦ. Там досі мають свого “гаспадіна” Московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який і “благословив” російські війська бомбити мирне населення українців, щоб “денацифицировать” і “демилитаризировать”… Здається цю організацію вже нічого не може виправити у любові до Москви. Якщо навіть винищення рускими “братями” цілих кварталів Харкова, якщо навіть ракети які попали на Успенський собор УПЦ МП ніяким чином не вплинули на УПЦ МП і не змусили їх назвати Росію вбивцями і окупантами, а Кіріла – лжепатріархом, то що тоді на них вплине?», – йдеться в дописі Петрущака.

    «Невже вони думають, що постраждали, бо живуть поруч з “нацистами”? Невже в УПЦ МП думають, що їх Путлер спасає від “нацистов”, а вони заручники ситуації? Якщо вони досі в РПЦ, то ясно що підтримують вбивцю Путіна і того хто це благословив – лжепатріарха Кіріла (Гундяєва)», – зауважив він.

    «Відтепер, анафема Кіріла вже давно відбулась з уст простих українців. Саме вони все добре бачать і розуміють. Якщо і синод всіх Церков не осудить Кіріла за благословення вбивств, то осудить Бог. Я в цьому впевнений. Якщо і УПЦ МП не відділиться від вбивць, то хіба вони не стануть співучасниками? Боже, ти бачиш це?», – підсумував магістр богослів’я.

    Нагадаємо, раніше у РПЦ заявляли, що «зміна кордонів» не вплине на єдність філії РПЦ в Україні і Моспатріархату в Росії. Тобто навіть після визнання Путіним терористів із ОРДЛО і війни РФ так звана «УПЦ МП» (РПЦвУ) не збирається і не буде відмежовуватись від Московського патріархату.

    Також замість осудження за гріх війни, предстоятель РПЦ привітав Путіна із Днем захисника вітчизни. Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) говорив про «спільну багатовікову історію» України і Росії, підтримав агресію РФ проти України і заявив, що російські військові «обрали правильний шлях». У самій РПЦ порівняли напад Росії на Україну з «хірургічним втручанням».

    Натомість предстоятель ПЦУ розповів, що в очільнику Росії діє дух антихриста.

    Найсвіжіше

    Популярне