П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ порівняли напад Росії на Україну з «хірургічним втручанням»

    Позиція Моспатріархії нарешті озвучена. На контрольованому РПЦ телеканалі «Спас» у передачі “Головне” Ганна Шафран, яка веде цю передачу, після перерахування жахів української історії (у путінській версії) підсумувала: «У результаті стало необхідне хірургічне втручання».

    Про це повідомляє богослов Андрєй Кураєв.

    «Нічого несподіваного. Цікаво лише одне: чи приїдуть українські єпископи (УПЦ МП, – ред.) у травні вітати патріарха Кіріла з його 75-річчям (спецоперація “архієрейський собор”)?», – підсумував він.

    Нагадаємо, 24 лютого Росія пішла в повномасштабний наступ на нашу землю, але зазнала рішучого опору від України. Зокрема 93 ОМБ ЗСУ взяла в полон російських військових. Також Росія запустила ряд фейків напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Ми повідомляли, що за три дні війни ЗСУ знищили 4300 російських окупантів.

    Раніше У РПЦ заявили, що «зміна кордонів» не вплине на єдність філії РПЦ в Україні і Моспатріархату в Росії.  Тобто навіть після визнання Путіним терористів із ОРДЛО так звана «УПЦ МП» (РПЦвУ) не збирається (за версією Кремля) відмежовуватись від Московського патріархату.

    Замість осудження за гріх війни, предстоятель РПЦ привітав Путіна із Днем захисника вітчизни. Натомість священник ПЦУ іронічно прокоментував привітання очільника РПЦ Кіріла президенту Росії. Також Моспатірарх Кіріл (Гундяєв) говорив про «спільну багатовікову історію».  Він заявив, що Російські військові «обрали правильний шлях», і знову підтримав агресію Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне