Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ США розпочала співпрацю із організацією Welcome.us задля опіки біженцями з України

    З благословенням першоєрарха УПЦ США митрополита Антонія, архієпископ Даниїл (Зелінський) офіційно схвалив співпрацю Української Православної Церкви США з WELCOME.US – новою національною ініціативою, метою якої є створити, надихнути, мобілізувати та дати можливість американцям з усіх куточків країни прийняти та підтримати українців, які постраждали від руйнувань, особливо тих, хто шукає притулку у Сполучених Штатах Америки.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням сайт УПЦ США.

    Архієпископ Даниїл сказав: “УПЦ США ​​твердо вірить, що Сполучені Штати Америки можуть стати безпечним притулком для українців у цей час війни. Саме з цієї причини Церква рада партнерству з Welcome.us, щоб дати можливість американцям надавати допомогу та сприяння нужденним. Ми сподіваємось налагодити справжнє співробітництво між різними організаціями, щоб створити міцний потенціал та здатність приймати біженців з України до США.

    Останні 30 днів змінили світ. Щойно Російська Федерація перетнула суверенні кордони України, незалежної держави, визнаної такою всіма країнами світу, стало цілком ясно, що буде потрібна велика допомога з боку всіх волелюбних людей у ​​всьому світі.

    Загибель людей та руйнування інфраструктури великих українських міст можна визначити не інакше як злочин не лише проти миролюбного народу України, а й проти всього людства, — кажуть в УПЦ США.

    Українські православні США встановили заклик “МОЛИСЯ ЗА УКРАЇНУ – ДОПОМОЖЕМО УКРАЇНІ”. Разом із парафіями з усієї країни УПЦ США допомагала жителям різних регіонів України від початку війни.

    Кілька днів тому архієпископ Даниїл підкреслював, що наказувати вбивати — це злочин проти святості життя, проти Творця.

    Нагадаємо, раніше єрархи УПЦ США обговорили із патріархом Варфоломієм питання співпраці задля допомоги Україні і провели зустріч в Генеральному консульстві України в Стамбулі.

    Також, УПЦ США розпочала постачання гуманітарної допомоги в Україну. Зібрано вже понад 825 тисяч доларів США. Крім цього допомога від УПЦ США прибула в столицю. 

    Найсвіжіше

    Популярне