Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрархи УПЦ США провели зустріч в Генеральному консульстві України в Стамбулі

    У п’ятницю вранці, 11 березня 2022 року, відразу по прибутті до стародавнього міста Константинополя (Стамбул, Туреччина), єрархи Української Православної Церкви США здійснили історичний візит до Генерального Консульства України в Стамбулі.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Митрополит Антоній і Архієпископ Даниїл зустрілися з Генеральним Консулом України в Стамбулі Романом Недільським та Консулом Максимом Вдовиченком у головному офісі Консульства в місті Стамбул.

    Під час зустрічі єрархи Церкви висловили усім представникам дипломатичного персоналу консульства та усьому народу України слова підтримки в час російської агресії, від імені всієї Української Православної Церкви США та Діаспори.

    Висловлюючи привітання Послу України в Туреччині Василю Боднару, єрархи запевнили у підтримці з боку УПЦ США співробітникам дипломатичної місії України в Стамбулі під керівництвом Генерального Консула Романа Недільського.

    Під час зустрічі, присутні провели дискусію щодо гуманітарної допомоги Україні, яку координує Генеральне Консульство, надаючи найнеобхіднішу медичну та матеріально-технічну підтримку народу України.

    Єрархи УПЦ США поділилися інформацією про благодійне служіння Церкви, оскільки гуманітарна допомога та кошти передаються наразі через європейські країни, особливо через українські православні громади в Німеччині та через Міжнародну Православну Благодійну Організацію (IOCC), яка взяла на себе фінансування гуманітарних проектів в Україні.

    На завершення зустрічі єрархи разом з представниками Консульства домовились про подальшу співпрацю з метою надання необхідної медичної та благодійної матеріально-технічної підтримки, яку УПЦ США могла б передати народу України та мільйонам біженців у Європі, Туреччині та інших частинах світу.

    Найсвіжіше

    Популярне