П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрархи УПЦ США обговорили із патріархом Варфоломієм питання співпраці задля допомоги Україні

    Єрархи УПЦ США архієпископ Даниїл та митрополит Антоній зустрілись із Вселенським патріархом Варфоломієм у його резиденції на Фанарі. Вони разом помолилися і обговорили реальні питання співпраці задля допомоги народу України як на батьківщині, так і в Діаспорі.

    Про це повідомляє архієпископ Памфлійський Даниїл у Фейсбуці.

    «Разом із Всесвятішим Патріархом промовляємо: “Висловлюємо співчуття нашому братові, Предстоятелю Православної Церкви України, Блаженнішому Митрополиту Київському Епіфанію, і нашу непохитну підтримку всьому страждаючому українському народу, який має глибоку віру в Бога та чітко вирішив жити вільно, самовизначаючи своє життя і благополучне майбутнє, на яке заслуговує кожна нація.”», – прокоментував архієпископ УПЦ США Даниїл.

    Він додав, що на знак пошани та любові, вручив патріарху Варфоломію шоколад із символікою України. Це робота Сари Двейер, яка своєю працею збирає кошти для Гуманітарної Допомоги Україні.

    Нагадаємо, УПЦ США розпочала постачання гуманітарної допомоги в Україну. Зібрано вже понад 825 тисяч доларів США. Також єрархи УПЦ США провели зустріч в Генеральному консульстві України в Стамбулі. Крім цього допомога від УПЦ США прибула в столицю. 

    Фото: Даниїл (Зелніський)

    Найсвіжіше

    Популярне