Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зібрано 825 тисяч доларів: УПЦ США розпочала постачання гуманітарної допомоги в Україну

    Українська Православна Церква США оголосила про збір коштів на сайті Церкви – uocofusa.org та на сторінці Української Православної Церкви США у Facebook. Зібрано вже понад 825 тисяч доларів з яких 100 тисяч вже перераховано ПЦУ для благодійної діяльності по всій країні. Допомога вже надійшла в Маріуполь, Київ, Харків і Волинь.

    Про це повідомляє сайт Української Православної Церкви США.

    “Сказати, що люди відгукнулись неймовірно – це нічого не сказати. Загальна сума внесків зараз перевищує $825 000 доларів!!! Митрополит Антоній і особливо Архієпископ Даниїл зробили особливий внесок у цій роботи зі збору коштів, надаючи десятки інтерв’ю через різноманітні ЗМІ і, що найважливіше, молячись та зустрічаючись з лідерами інших релігійних організацій. Усе це стало можливим завдяки спільним зусиллям вірних нашої церкви, ієрархів та консисторії. Довіра до цього фонду – «ПРОЯВ ЛЮБОВІ» – це величезна відповідальність, за яку ми вдячні Богові, що доручає це нам. Ми хочемо якомога частіше інформувати всіх наших жертводавців про хід цієї роботи”, – йдеться на сайті УПЦ США.

    Єрархи УПЦ США підтримують зв’язок із Православною Церквою України та митрополитом Київським і Всієї України Епіфанієм від початку конфлікту. Насправді Архієпископ Даниїл майже щодня спілкується з Митрополитом безпосередньо. На даний час УПЦ США ​​перерахувала $100 000 доларів Православній Церкві України для благодійної діяльності Церкви по всій країні.

    УПЦ США підтримує старших чоловіків і жінок, біженців, котрі були змушені тікати зі своїх домівок після другої фази вторгнення Путіна на Донбас України. Цю благодійну діяльність самовіддано здійснює єрарх ПЦУ митрополит Донецький Сергій, який проживає в місті Маріуполь і яке протягом останніх кількох тижнів сильно обстрілюють російські окупаційні війська, вбивши понад півтори тисячі мирних жителів. Гуманітарна допомога від УПЦ США надійшла до міста Маріуполь.

    У тісній співпраці з представниками Православної Церкви України у Волинській області УПЦ США перерахувала 50 тисяч доларів на потреби біженців та сімей поранених та загиблих бійців ЗСУ.

    УПЦ США співпрацює у благодійній діяльності з українськими православними парафіяльними громадами в Німеччині, особливо в Мюнхені, у закупівлі багатьох видів гуманітарної допомоги, яка доставляється в різні безпечні місця України, остання поставка прибула до Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві, Україна.

    Довірені харківські волонтери отримали фінансову допомогу в розмірі 5 тис. доларів США для забезпечення основних потреб у харчуванні після тривалого бомбардування міста російськими військовими. Місто Харків було сильно зруйноване і оточене, забороняючи навіть доставку їжі та води громадянам.

    Під час візиту до Константинополя, для зустрічей з Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм, єрархи УПЦ США відвідали українське консульство та передали 20 тисяч доларів США на допомогу в закупівлі та доставці медикаментів та продуктів харчування в декілька областей України.

    Найближчими днями та тижнями відбудуться зустрічі з різними благодійними організаціями, з якими ми плануємо співпрацювати для подальшого розподілу наших зібраних коштів. Однією з найважливіших з них буде Міжнародна Православна Християнська Благодійна Організація (IOCC), котра має видатний досвід у розподілі коштів по всьому світі, допомагаючи тим які постраждали від катастроф. Така співпраця допоможе Церкві у процесі фінансування благодійності. IOCC також має власний Фонд для Допомоги Україні, приблизно зібравши вже таку саму суму, що й УПЦ США.

    «Будь ласка, продовжуйте підтримувати гуманітарні зусилля Української Православної Церкви США. Ми будемо тримати вас в курсі останніх подій щодо розподілу гуманітарної допомоги УПЦ США в Україні», – підсумували в УПЦ США.

    Посилання для пожертв.

    Найсвіжіше

    Популярне