П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл звинуватив Захід у постачанні українцям зброї для війни з “єдиновкровними братами”

    Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) заудив “зовнішні сили” за спроби розділити український і російський народи.

    Про це він сказав у середу, 9 березня, після Літургії у храмі Христа Спасителя, передає Інтерфакс-релігія.

    “Сьогодні тема, пов’язана з російсько-українськими відносинами, стала частиною великої, або, як зараз кажуть, геополітики, і однією з цілей цієї геополітики є ослаблення Росії, яка стала сильною, реально могутньою країною. Але як же гидко і підло для здійснення цих геополітичних цілей використовувати братній народ, як жахливо нацьковувати цей народ на своїх братів, як жахливо озброювати його для того, щоб він вступив у боротьбу зі своїми однокровними та одновірними братами!” – сказав очільник РПЦ.

    Патріарх Кирил затягнув свою улюблену пісню про “один народ”, який є сильним і тому сусіди стали робити все для того, щоб цей народ поділити”. Усі ті, хто це робить – вороги і Росії, і України, вважає Кирил, “отже, вони проти волі Божої, яка завжди спрямована на мир, на братерство, на любов”.

    Керманич Моспатріархату зазначив, що “ворог роду людського через конкретних людей, через конкретні об’єднання людей вкидає у відносини між нашими народами брехню”, і на основі цієї брехні розвивається конфлікт.

    “Там, де диявол, там завжди брехня, – продовжив він, – ось і сьогодні, яка величезна кількість брехні поширюється, з’явилося навіть таке новомодне слово “фейк” – як синонім брехні”. Тим часом, на думку Патріарха, “ніякі це не фейки, ніякі це не фокуси, а це звичайна диявольська брехня”, і треба бути дуже пильними до всього, що зараз говориться.

    Найсвіжіше

    Популярне