П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл «підтримав миротворче служіння» РПЦвУ на Донбасі

    11 лютого 2022 року відбулась телефонна розмова патріарха Московського Кіріла з митрополитом РПЦвУ (так званої УПЦ МП) Донецьким і Маріупольським Іларіоном (Шукало), в ході якої митрополит Іларіон розповів очільнику РПЦ про стан справ у Донецькій єпархії Московського патріархату.

    Як відомо, єрарх РПЦвУ Іларіон здійснює керівництво парафіями на окупованій російськими терористами території українського Донецьку.

    Як зазначає сайт Московської патріархії (patriarchia.ru.) під час розмови Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) «тепло привітав правлячого архієрея Донецької єпархії та висловив підтримку миротворчому служінню Української православної церкви», тобто РПЦ в Україні.

    Варто зазначити, що РПЦ в ОРДЛО і окупованому Криму відкрито співпрацює з терористами, тому ні про яку миротворчість не може йти мови. Очільник РПЦвУ  Онуфрій називав війну «конфліктом» і закликав не вважати за ворогів терористів із «Л/ДНР» і пробачити їх. На додачу, єпископи РПЦвУ освячували пам’ятники «ополченцям», а також прапори на військових кораблях ЗС РФ в окупованому Севастополі. Священники РПЦвУ в Криму навіть благословляли на бойові завдання російських моряків, а намісник Святогірської лаври вважає, що війну почала Україна. 

    Раніше ми писали, що Московський патріарх зателефонував до донецького митрополита РПЦвУ, щоб дізнатись інформацію про ситуацію в регіоні «з перших рук». Тоді голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда, ще раз підтвердив, що єпархії так званої «УПЦ МП» (РПЦ в Україні) є нічим іншим, як частинами Московського патріархату, попри те, що архієреї РПЦвУ намагаються запевнити українську громадськість у своїй «незалежності» від Російської Церкви.

    У 2021 році у Росії терорист «ДНР» похвалив главу РПЦвУ Онуфрія, бо він «не підтримав вакцинобісся».

    Найсвіжіше

    Популярне