П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріарх зателефонував до донецького митрополита РПЦвУ, щоб дізнатись інформацію «із перших рук»

    У Московському патріархаті підтвердили, що єпархії так званої «УПЦ МП» (РПЦ в Україні) є частиною їхньої Церкви. Днями відбулась телефонна розмова Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) з єрархом РПЦвУ митрополитом Донецьким та Маріупольським Іларіоном (Шукало), який здійснює керівництво парафіями на окупованій російськими терористами території українського Донецьку, повідомляє офіційний сайт Московського патріархату.

    Терористичні ЗМІ уточнюють, що розмова була ініційована Московським патріархом, оскільки йому потрібно «отримувати інформацію з перших рук».

    «У нас дуже велика церква. Святіший патріарх молиться за паству нашої церкви, і йому, звичайно, важливо отримувати інформацію з перших рук. Він завжди перебуває на зв’язку з архієреями з різних частин нашої церкви», – заявив голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда.

    Таким чином офіційний представник РПЦ ще раз підтвердив, що єпархії так званої «УПЦ МП» (РПЦ в Україні) є нічим іншим, як частинами Московського патріархату, попри те, що архієреї РПЦвУ намагаються запевнити українську громадськість у своїй «незалежності» від Російської Церкви.

    Нагадаємо, раніше Моспатріарху Кірілу хотіли подарувати золотий кулемет. Також суд Пентархії над РПЦ може відбутися до 18 квітня.

    Найсвіжіше

    Популярне