П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд Пентархії над РПЦ може відбутися до 18 квітня – богослов

    Собор п’яти предстоятелів стародавніх Церков – Пентархії – з розгляду “російського питання” може відбутися до 18 квітня.

    Про це повідомив богослов Кирило Говорун у своєму Телеграм-каналі.

    “Отже, собор предстоятелів стародавніх церков відбудеться ще до страсної. Сьогодні (12 лютого – ред.) добро на нього дав найскладніший для цього підприємства патріарх – Антіохійський. Хочу наголосити, що у повідомленнях йдеться не про синаксис, тобто дорадчий орган, а про синодос, тобто орган, який може ухвалювати рішення, у тому числі в’язати та вирішувати”, – зазначив Говорун.

    Нагадаємо, Страсний тиждень цього року починається 18 квітня.

    Патріарх Александрійський Феодор попросив Вселенський Патріархат скликати нараду предстоятелів стародавніх Церков, на якій обговорюватимуть вторгнення РПЦ в Африку, канонічну територію Александрійського Патріархату.

    До участі в цьому будуть запрошені предстоятелі із Пентархії: Константинопольський, Александрійський, Антіохійський, Єрусалимський патріархи, а також архієпископ Кіпрський.

    «Російський Синод дав безліч формальних приводів для такого засудження – хоча б за фактичне скасування 6-го правила Нікейського собору. По-друге, це може бути суд над особливо балакучими єрархами РПЦ та УПЦ МП (РПЦвУ, – ред.), які зводили публічну хулу на стародавніх патріархів. По-третє, це може закінчитись навіть судом над священноначалієм РПЦ та УПЦ МП(РПЦвУ, – ред.)», – підкреслив Говорун у своєму Телеграм-каналі.

    Найсвіжіше

    Популярне