Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятелі п’яти Церков зберуться, щоб обговорити російське вторгнення в Александрійську Церкву

    Александрійський Патріархат дав відповідь на провокаційні дії Російської Православної Церкви, яка перевищила всі межі, коли створила свій «Екзархат» на території Александрійської Церкви.

    За ексклюзивною інформацією orthodoxia.info, до Вселенського патріарха буде негайно відправлена ​​делегація, яка отримає патріарший і синодальний лист Александрійської церкви з проханням скликати нараду предстоятелів Церков. На ній обговорюватимуть  вторгнення РПЦ в Африку.

    До участі в цьому будуть запрошені предстоятелі із Пентархії. Тобто Константинопольський, Александрійський, Антіохійський, Єрусалимський патріархи, а також Архієпископ Кіпрський, який не належить до пентархії.

    Додаткова делегація Александрійського Патріархату відвідає штаб-квартиру Антіохійського та Єрусалимського Патріархатів, щоб передати листа, в якому буде викладена ситуація в повному обсязі, а подібний лист отримають усі інші православні предстоятелі.

    ДЕПОРТАЦІЯ ВСІХ, ХТО НЕЗАКОННО СТУПИВ НА АФРИКАНСЬКУ ЗЕМЛЮ

    Ще більш рішучими будуть кроки Александрійської Церкви в тому випадку, якщо в Африці з’явиться «екзарх» Російської Церкви єпископ Леонід (Горбачов), щоб «пасти» своє «стадо». (Раніше Горбачов говорив, що керуватиме Африканським екзархатом РПЦ із Москви).

    Рішення Синоду передбачає негайне усунення єпископа та будь-якого іншого священнослужителя РПЦ, який входить і служить в юрисдикції Александрійського патріархату. У той час як щодо африканських священнослужителів, які не будуть “репатрійовані” (повернуті) до своєї Церкви, щодо них очікуються санкції.

    Варто зазначити, що підрахунки, проведені єпископами Александрійського патріархату, не показують число, заявлене Московським патріархатом (102 священники), що створило у єпископів патріархату відчуття, що Москва звернулася не лише до штатних священнослужителів, а й до “бродячих”, які сповідують одразу і православну і католицьку віри.

    «Знайдені» рублі в Африці

    В Александрійському патріархаті із занепокоєнням спостерігають за еволюцією «прозелітизації» африканського духовенства з Московського патріархату, який, за інформацією, що надійшла до Александрії, пропонує священникам майже в чотири рази більше, ніж вони отримують сьогодні, а також бонуси.

    Найсвіжіше

    Популярне