Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ похизувались хрещенням немовляти в Танзанії

    Так званий «патріарший екзарх Російської православної церкви в Африці» митрополит Леонід (Горбачов) похвалився першим звершенням хрещенням РПЦ в Танзанії — канонічній території Александрійської православної церкви.

    Фотографії цієї «надважливої для РПЦ події» митрополит Леонід опублікував у себе в Телеграм, перебуваючи в Росії. В Африку Горбачов, схоже що не збирається.

    Крім цього, як видно на фото, хрещення звершував не священник із місцевого африканського духовенства, а священник РПЦ Андрєй Новіков.

    Також у РПЦ кажуть, що роздали антимінси місцевому духовенству і відслужили з ними Літургію.

    «Новини з Танзанії. Гарні та багато. У Дар-ес-Саламі здійснено соборну Літургію. За звичаєм вручили священикам наші єрейські хрести та антимінси. Відбулося перше хрещення! Протоєрей Андрій Новіков провів зустріч із танзанійськими отцями… Прекрасний, плідний день!», — написав митрополит РПЦ Леонід (Горбачов).

    У цьому ж дописі архієрей висловив висловив окрему радість через офіційний візит очільника Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном і з міжнародного гуманітарного співробітництва РФ (Россотруднічєства) Євгєнія Прімакова.

    Це той самий Євгєній Прімаков – онук колишнього генерала Першого головного управління КДБ та екс-очільника Служби зовнішньої розвідки РФ Євгєнія Максімовіча Прімакова, якого окремі аналітики називають “хрещеним батьком путінізму”. При цьому, Прімаков, вже перебуваючи на посаді очільника Россотруднічєства, запропонував нанести ракетний удар по Києву, ключовим об’єктам економіки та вузлам інфраструктури України.

    Раніше у РПЦ похвалились першим богослужінням в Африці: у якому взяло участь аж п’ятнадцять священників і стільки ж вірян. До того, Леонід (Горбачов) опублікував фото, як він в Росії підписує антимінси для африканських кліриків.

    Нагадаємо, через антиканонічне вторгнення РПЦ в Африку збереться суд Пентархії. Він може осудити священноначалля РПЦ, або так званого «патріаршого екзарха РПЦ в Африці». На думку російських ЗМІ патріарх РПЦ уже знає, що його скинуть з престолу судом Пентархії.

    Найсвіжіше

    Популярне