Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    “Россотрудічєство” збирається вшановувати “російсько-українського поета” Шевченка. Громадські діячі просять РНБОУ і СБУ втрутитися

    Раду національної безпеки і оборони України просять заборонити в Україні російську агенцію “Россотруднічєство”, яка зібралася вшановувати “російсько-українського поета” Тараса Шевченка. Ще в 2016 році організація визнана Європою як пропагандистська.

    Про це інформує видання “Новинарня”.

    Відповідне звернення до президента і РНБО поширив на ФБ-сторінці в середу, 10 березня, регіональний віце-президент Світового конгресу українців у Південній та Західній Європі, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

    “У 160-ту річницю з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка російська агенція “Россотруднічєство”, яка визнана Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистська проводить спільно зі своїм представництвом в Києві захід: “Подведение итогов Международного творческого конкурса современных поэтов в день памяти русско-украинского поэта Тараса Шевченко”, – пише Садоха.

    З його слів, насторожує і турбує те, що на сьомому році війни у Києві абсолютно відкрито функціонує представництво російської пропагандистської агенції “Россотруднічєство”.

    “Це при тому, що в Росії закриті всі українські центри, переслідуються українські громадські діячі і Світовий конгрес українців визнаний як небажана в РФ організація. Отож, шановний пане президенте України, як громадянин України, звертаюся до вас з проханням, на наступному засіданні РНБО України, розглянути питання заборони в Україні функціонування осередків російської пропаганди і дезінформації “Россотруднічєство”, – резюмував Садоха.

    Громадський активіст, народний депутат України (2014-2019 рр) й заступник голови СБУ (2014 рік) Андрій Левус теж пише про цей захід, непрямо закликаючи втрутитися Службу безпеки України.

    “Сьогодні “Россотруднічєство”, яке обіцяє бомбити Київ, проводить захід в пам’ять “русско-укрАінского” поета Шевченка. Адреса Борисоглібська 2. Ваш хід, лейтенант Баканов!”, – написав він у ФБ

    Нагадаємо, російські спецслужби ведуть цілеспрямовану роботу проти України в інформаційній сфері, а їхні окремі підрозділи працюють виключно на розхитування ситуації в нашій державі.

    Найсвіжіше

    Популярне