П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У США занепокоєні призначенням на керівну посаду в Університет Чорногорії священника Сербської Церкви

    Посольство США в Чорногорії негативно відреагувало на входження до складу Керуючого комітету Університету Чорногорії доктора богослов’я, професора, протоєрея Сербської православної церкви Ніколи Мароєвича.

    «…Незалежні інститути, які служать громадським інтересам, такі як національний університет (Чорногорії, – ред.), не повинні зазнавати надмірного впливу будь-якої однієї релігійної громади», – йдеться у Твіттері Посольства США в Подгориці.

    Сербські пропагандисти назвали таку заяву, занепокоєнням від «охоронців арійської чистоти чорногорських інститутів».

    Нагадаємо, у РПЦ накинулась на президента Чорногорії через його відстоювання автокефалії Чорногорської Церкви, після того, як він звинуватив керівництво РПЦ і уряд Росії в «намаганнях дестабілізувати Чорногорію». Також МЗС РФ звинуватило Джукановича в тому, що він «сіє смуту», коли виступає за автокефалію Чорногорської Церкви.

    У вересні 2021 року президент Чорногорії Міло Джуканович заявив, що за дестабілізацією Чорногорії стоїть Росія, яка використовує Сербську православну Церкву. Також, за його словами, нинішній уряд Чорногорії прислуговує Сербській Церкві, яка є інструментом реалізації проєкту Великої Сербії – тобто знищення суверенітету Чорногорії.

    Зараз Чорногорський уряд намагається позбутись впливу Сербської Церкви, яка контролює більшістю культових споруд в країні, адже Сербська Церква просуває у Чорногорії інтереси Сербії та РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне