Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Почаївська лавра стала підрядником реконструкції автозаправки спонсора РПЦвУ Андрія Біби

    Згідно з дозволом Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Почаївська Свято-Успенська лавра буде підрядником у реконструкції автозаправки у Києві «БРСМ-нафта». Власником мереж цих заправок є Андрій Біба, фігурант «Миротворця», який фінансує будівництво храмів Московського патріархату на Західній Україні, зокрема Тернопільщині.

    Про це йдеться на Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, передає zz.te.ua.

    Будівельні роботи щодо «реконструкції автозаправного комплексу в частині влаштування мийки самообслуговування» погодили одному із приватних підприємств столиці, яке у травні 2020 року підписало відповідний договір із Почаївською лаврою Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП). Сума контракту при цьому не розголошується.

    Наданню дозволу на реконструкцію передувало проведення аж 7 перевірок проєкту, проте питань щодо монастиря РПЦвУ у якості підрядника у експертів, вочевидь, не виникло.

    Нагадаємо, раніше політолог Олексій Голобуцький повідомляв, що діяльність РПЦвУ фінансує власник мережі «БРСМ-нафта» Андрій Біба, який все частіше з’являється у стрічках церковних новин Московського патріархату. Саме він посилював розкол в українському суспільстві, будуючи десятки храмів для меншої частини громади, яка залишилась в Московському патріархаті після переходу парафії до складу Православної церкви України.

    До своєї смерті, народний депутат України Антон Поляков, просив Службу безпеки України перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею заправок «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою протестів проти приїзду Вселенського патріарха, а також діяльності РПЦ в Україні.

    Самого власника автозаправок «БРСМ-нафта», Андрія Бібу, внесено до бази «Миротворця».

    Андрій Біба / Фото: Відкриті джерела

    Найсвіжіше

    Популярне