Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Спонсора РПЦвУ та власника БРСМ-Нафта Андрія Бібу внесли до «Миротворця»

    Спонсора РПЦ в Україні бізнесмена Андрія Бібу внесли до бази «Миротворця». Його звинуватили у «фінансуванні антиукраїнських політичних сил, а також пропагандистських заходів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя». Крім цього Біба є «противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ».

    Центр «Миротворець» попросив правоохоронні органи розглядати інформацію на сайті про Андрія Бібу, як заяву про скоєння цим громадянином усвідомлених діянь проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

    Нагадаємо, раніше політолог Олексій Голобуцький повідомляв, що діяльність РПЦвУ фінансує власник мережі “БРСМ-нафта” Андрій Біба, який все частіше з’являється у стрічках церковних новин Московського патріархату. Саме він посилював розкол в українському суспільстві, будуючи десятки храмів для меншої частини громади, яка залишилась в Московському патріархаті після переходу в ПЦУ.

    Раніше, до загибелі народний депутат України Антон Поляков просив СБУ перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею заправок «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою протестів проти приїзду Вселенського патріарха, а також діяльності РПЦ в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне