П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Мітингарі проти Варфоломія не мали уявлення ані про церковне життя, ані про предмет протесту, – есперт

    Релігійний експерт Лана Самохвалова поділилась враженнями від двогодинного спілкування із мітингарями проти патріарха Варфоломія. За її словами, люди не розуміли проти чого протестують і не мали уявлення про церковне життя.

    «…у день зустрічі Варфоломія зі спікером Верховної Ради вивели людей під парламент. Це була не перша публічна акція УПЦ МП (РПЦвУ, – ред.), але перша, в якій використано людей, що не мають найменшого уявлення ані про церковне життя, ані про предмет протесту. Мої двогодинні діалоги з учасниками дають підстави стверджувати, що більшість із них залучали традиційними для українських партій стимулами. При цьому присутні на акції священники УПЦ МП (РПЦвУ, – ред.) явно соромилися своєї участі, а люди, які тримали протестні транспаранти грецькою та англійською мовами, не знали – що на них написано», – пише Лана Самохвалова у виданні Укрінформ.

    Вона додала, що Московський патріархат через РПЦ в Україні намагалася максимально вкластися у те, щоб дискредитувати візит. РПЦвУ «шукала (безуспішно) лобістів у владі, створювала ініціативні групи начебто мирян, які не задоволені візитом», – зауважила експерт.

    Нагадаємо, верхівка РПЦвУ зробила все, щоб не допустити реальної зустрічі з патріархом Варфоломієм. Також у РПЦвУ не хочуть єднатись в одну Церкву і виконувати настанову Христа: «щоб усі були єдині».

    Найсвіжіше

    Популярне