П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “БРСМ-нафта” фінансує протести РПЦвУ до приїзду Варфоломія – політолог

    Незабаром в Україну приїде Вселенський патріарх Варфоломій. Адепти “рускава міра” вже пообіцяли широкомасштабні протести, які можуть вилитись у масові безлади в центрі столиці. За інсайдерською інформацією політолога Олексія Голобуцького, через сітку ОПЗЖ до Києва централізовано звозутимуть тітушок зі спортивних клубів Сходу України разом з бабусями-прихожанами РПЦвУ.

    “Філія РПЦ в Україні вже з лютого агресивно накручує своїх вірян, аби зірвати приїзд Варфоломія, таким чином створивши картинку для російських ЗМІ про посилення церковного розколу та громадянську війну в Україні. Загалом, все це цілком прогнозовано, але найцікавіше тут інше. Схоже, в Московського патріархату після зменшення впливу і фінансових можливостей Медведчука (ред,-нардепа ОПЗЖ) та останнього непублічного візиту олігарха Вадима Новінського до Офісу Президента змінились спонсори.

    Тепер, судячи з публікацій в медіа, активності РПЦвУ фінансує власник мережі “БРСМ-нафта” Андрій Біба, який все частіше з’являється у стрічках церковних новин Московського патріархату. Окрім спонсорської допомоги донецькому Шахтарю та партії Шарія, Біба за останній рік профінансував будівництво понад 10 храмів Московського патріархату, увага, в Західній (!) Україні. Всі ці церкви відкривались під духовенство РПЦвУ, яке залишилось без своїх приходів після переходу їхніх колишніх громад до Православної Церкви України.

    Тобто, ще раз – українство повертає собі православні храми, об’єднуючись навколо власної помісної церкви – ПЦУ. Натомість, наближений до московського патріархату бізнесмен Андрій Біба та його мережа “БРСМ-нафта, що також за інформацією bihus.info фінансують Шарія – будують нові храми для РПЦ в Україні, аби та не втрачала свій вплив та вливають кошти в дестабілізацію країни на релігійному ґрунті.

    Вважаю, СБУ та РНБО варто впритул зайнятись джерелом фінасування російського впливу – компанією “БРСМ-нафта” та її власником Андрієм Бібою, які відверто загрожують українській державі. Думаю, це не менш важливо ніж боротьба з контрабандою.”

    Джерело: політичний експерт Олексій Голобуцький 

    Найсвіжіше

    Популярне