Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Судову справу про право власності на Середньоуральський монастир направлено на новий розгляд

    Арбітражний суд Уральського округу (Російська Федерація) прийняв рішення про направлення на новий розгляд справу про визнання права власності на Середньоуральський жіночий монастир, духівником якого був позбавлений сану та відлучений від церкви скандальний екс-схиігумен Сєргій Романов.

    “Суд постановив рішення Арбітражного суду Свердловської області і постанову Сімнадцятого арбітражного апеляційного суду скасувати, справу направити на новий розгляд до Арбітражного суду Свердловської області”, – цитує Octagon суддю, який приймав рішення.

    Нагадаємо, 28 вересня 2021 року сімнадцятий арбітражний апеляційний суд відмовив у позові релігійної організації “Єкатеринбурзька єпархія РПЦ”, у якому вона просила визнати право власності на 14 будівель монастирського комплексу жіночого монастиря на честь ікони Пресвятої Богородиці “Спорительниця хлібів”.

    Цією ухвалою, апеляційна інстанція скасувала рішення арбітражного суду Свердловської області від 26 травня цього року, коли вимоги позивача були задоволені.

    Апеляційний арбітражний суд встановив, що позивач – Єкатеринбурзька єпархія РПЦ – не може оформити право власності на будівлі монастиря в адміністративному порядку шляхом отримання дозволу на його введення в експлуатацію, оскільки відсутня дозвільна документація, передбачена містобудівним законодавством.

    В грудні 2020 року духівника обителі, екс-схиігумена РПЦ Сєргія Романова було затримано. Йому було пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    За всіма висунутими обвинуваченнями Сєргій Романов своєї провини не визнав і заявив, що кримінальне переслідування пов’язане з непорозумінням, що виникли у нього з верхівкою РПЦ.

    30 листопада 2021 року Романова було засужено до позбавлення волі. Суд призначив йому 3 роки та 6 місяців перебування у колонії загального режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне