П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандальному екс-схиігумену РПЦ Сєргію Романову пред’явили нове обвинувачення в розпалюванні ворожнечі

    Слідчий комітет Росії пред’явив нове обвинувачення колишньому священнослужителю Російської православної церкви, відлученому від церкви та позбавленому сану екс-схиігумену Сєргію Романову.

    До вже наявних пунктів обвинувачення (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство) було додано п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    Про це “Інтерфаксу” розповів адвокат Романова Павєл Бабіков.

    Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 6 років.

    В рамках справи по зазначеному обвинуваченню проходить також прибічник Сєргія Романова, його неофіційний прессекретар Всеволод Могучєв, якого було затримано на початку вересня цього року.

    Слідство запевняє, що Сєргій Романов та Всеволод Могучєв знімали та розміщували в мережі відеоролики, у яких, за висновками правоохоронців, наявні ознаки розпалювання ненависті у відношенні юдеїв та мусульман.

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова, який утримував контроль над Середньоуральським монастирем.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    У 2020 році Романова було відлучено від церкви, але, не погодившись з таким рішенням, він не полишив Середньоуральський монастир і перешкоджав доступу на територію обителі осіб на власний розсуд. Згодом бунтівний екс-схиігумен публічно закликав не менше десяти монахинь, які проживали у монастирі, до самогубства.

    Зараз екс-схиігумен Сєргій Романов перебуває під арештом. 19 серпня 2021 року Ізмайлівський суд Москви прийняв рішення про продовження терміну утримання під вартою обвинуваченого Романова до 10 лютого 2022 року.

    Найсвіжіше

    Популярне