Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський суд призначив перше слухання у справі Сєргія Романова, а самого екс-схиігумена РПЦ лишив під арештом ще на півроку

    19 серпня 2021 року, у свято Преображення Господнього, Ізмайлівський суд Москви провів попереднє слухання у кримінальній справі, порушеній у відношенні позбавленого сану та відлученого від церкви екс-схиігумена Російської православної церкви Сєргія Романова, який протягом тривалого часу утримував контроль над Середньоуральським монастирем.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    За результатами судового засідання, було підтримано клопотання прокуратури про продовження екс-схиігумену Сєргію Романова терміну перебування під арештом.

    “Клопотання прокурора про продовження терміну утримання під вартою обвинуваченого Романова задоволено, термін дії вказаного запобіжного заходу продовжено по 10 лютого 2022 року”, – цитує заяву пресслужби суду “Credo press” з посиланням на російські ЗМІ.

    Також відомо, що перше слухання справи по суті призначено на 25 серпня цього року. Засідання розпочнеться о 12:00 по московському часу і пройде у відкритому режимі.

    Нагадаємо, слідством встановлено, що у 2020 році Романова було відлучено від церкви, але, не погодившись з рішенням про заборону в священнослужінні, він не полишив Середньоуральський монастир і перешкоджав доступу на територію обителі осіб на власний розсуд.

    Згодом бунтівний екс-схиігумен публічно закликав не менше десяти монахинь, які проживали у монастирі, до самогубства. На думку слідчих, вони змогли зібрати достатню доказову базу, у зв’язку з чим кримінальна справа із затвердженим обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.

    Напередодні стало відомо, що Сєргій Романов вже будує плани на життя після свого звільнення. Він озвучив намір усамітнитись в лісах однієї з областей РФ, де проводитиме час у молитві за Росію.

    Найсвіжіше

    Популярне