Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Судовий розгляд справи екс-схиігумена РПЦ Сєргія Романова відкладено до 2 вересня

    Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя Російської православної церкви, відлученого від церкви та позбавленого сану екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    “Суд розпочав розгляд справи, однак, у зв’язку з тим, що на засідання не з’явився представник потерпілої сторони, Єкатеринбурзької єпархії, засідання перенесене на 2 вересня”, – прокоментував “Интерфаксу” адвокат Романова Павєл Бабіков, пише Credo press.

    Відомо, що під час розслідування кримінальної справи правоохоронцями встановлено, що у 2020 році Романова було відлучено від церкви, але, не погодившись з рішенням про заборону в священнослужінні, він не полишив Середньоуральський монастир і перешкоджав доступу на територію обителі осіб на власний розсуд.

    Згодом бунтівний екс-схиігумен публічно закликав не менше десяти монахинь, які проживали у монастирі, до самогубства. На думку слідчих, вони змогли зібрати достатню доказову базу, у зв’язку з чим кримінальна справа із затвердженим обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.

    Зараз екс-схиігумен Сєргій Романов перебуває під арештом. 19 серпня 2021 року Ізмайлівський суд Москви прийняв рішення про продовження терміну утримання під вартою обвинуваченого Романова до 10 лютого 2022 року.

    Найсвіжіше

    Популярне