Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Апеляційний арбітражний суд відхилив позов Єкатеринбурзької єпархії РПЦ про право власності на Середньоуральський монастир

    Середньоуральський монастир, контроль над яким протягом тривалого часу утримував позбавлений сану, відлучений від церкви, нині арештований екс-схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, ніяк не може перейти у власність Російської православної церкви.

    28 вересня 2021 року сімнадцятий арбітражний апеляційний суд відмовив у позові релігійної організації “Єкатеринбурзька єпархія РПЦ”, у якому вона просила визнати право власності на 14 будівель монастирського комплексу жіночого монастиря на честь ікони Пресвятої Богородиці “Спорительниця хлібів”.

    Таким чином, апеляційна інстанція скасувала рішення арбітражного суду Свердловської області від 26 травня цього року, коли вимоги позивача були задоволені.

    Апеляційний арбітражний суд встановив, що позивач – Єкатеринбурзька єпархія РПЦ – не може оформити право власності на будівлі монастиря а адміністративному порядку шляхом отримання дозволу на його введення в експлуатацію, оскільки відсутня дозвільна документація, передбачена містобудівним законодавством, пише “РАПСИ”.

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, відлученого від церкви та позбавленого сану екс-схиігумена Сєргія Романова, який утримував контроль над Середньоуральським монастирем.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    У 2020 році Романова було відлучено від церкви, але, не погодившись з таким рішенням, не полишив Середньоуральський монастир і перешкоджав доступу на територію обителі осіб на власний розсуд. Згодом бунтівний екс-схиігумен публічно закликав не менше десяти монахинь, які проживали у монастирі, до самогубства.

    Зараз екс-схиігумен Сєргій Романов перебуває під арештом. 19 серпня 2021 року Ізмайлівський суд Москви прийняв рішення про продовження терміну утримання під вартою обвинуваченого Романова до 10 лютого 2022 року.

    Найсвіжіше

    Популярне