Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Монастир Сєргія Романова остаточно перейшов у власність РПЦ

    Середньоуральський монастир, контроль над яким протягом тривалого часу утримував позбавлений сану, відлучений від церкви, нині арештований екс-схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, остаточно визнано власністю РПЦ. Відповідне рішення було прийняте 26 травня Арбітражним судом Свердловської області, пише “URA.RU”.

    “Арбітражний суд вирішив: позовні вимоги задовольнити. Визнати право власності релігійної організації “Єкатеринбурзька єпархія” на будівлі, які утворюють монастирський комплекс жіночого монастиря на честь ікони Пресвятої Богородиці Спорительниці Хлібів в Середньоуральську”, – повідомила суддя Юлія Яковлєва.

    У суді також оголосили, що рішення вступить в силу через місяць. За цей час зацікавлені сторони можуть оскаржити ухвалу.

    Загалом РПЦ просила визнати за собою право власності на 14 релігійних побудов у Середньоуральську. Для цього, єпархії потрібно було визначити, чи є будівлі безпечними. Нібито саме для цього і було проведене примусове виселення всіх монахинь з обителі, після чого РПЦ замовила експертизу, яка коштувала орієнтовно 4 мільйони російських рублів. Майно Середньоуральського монастиря було оцінене у півтора мільярди російських рублів.

    Найсвіжіше

    Популярне