Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    У Росії ОМОН розігнав монастир, яким керував Сєргій Романов

    У Російській Федерації розігнали монастир, колишній намісник якого Сєргій Романов критикував президента РФ Владіміра Путіна і патріарха РПЦ Кіріла. Намісника ув’язнили, а сам монастир розігнали спецпризначенці. Худобу, яку утримували монахині роздали.

    Про це повідомляє credo.press 

    Російські силовики розпочали спецоперацію в Середньоуральському жіночому монастирі, в якому проживають прихильники відлученого від церкви Сєргія Романова, в ніч на 14 квітня . Представники силових структур насильно переселили всіх мешканців по ухваленим рішенням Верхньопишмінського міського суду, повідомляє «Znak.com» з посиланням на пресслужбу управління Федеральної служби судових приставів РФ (УФССП) по Свердловській області.

    Штурм пов’язаний з рішенням суду про заборону перебування і проживання громадян на території Середньоуральського жіночого монастиря в зв’язку з виявленими порушеннями «вимог містобудівного законодавства, санітарно-епідеміологічного законодавства, пожежної безпеки, що створюють реальну загрозу життю і здоров’ю громадян, які перебувають на території комплексу».

    Раніше люди проживали на території цього монастиря майже 20 років і ніяких порушень законодавства при цьому не виявлялося.

    «Органи державної влади надають необхідну допомогу в розміщенні осіб за іншою адресою, також надано транспорт для переїзду. Всі права громадян при здійсненні виконавчих дій дотримані », – йдеться в повідомленні. Де саме розташована «інша адреса» – не уточнюється.

    Прихильники Сєргія повідомили у своєму телеграм-каналі, що приїхали в обитель силовики з «болгарками одночасно розкрили двері в абсолютно всі будівлі монастиря, в тому числі храми». По гучномовцю вони оголошують про термінову необхідність покинути територію, але куди збираються вивозити людей, їм не повідомляють.

    За територію люди вийшли, встали і не знали, куди їм йти. Людей виселили з єдиного житла, повідомляє кореспондент Бі-Бі-Сі.

    DONAT SOROKIN/TASS

    Після штурму монастиря, навколо нього було виставлене оточення із бійців ОМОН.

    У РПЦ своєрідно прокоментували інцидент і запевнили, що монахинь (які відреклись від світу коли давали обіт при постригу в чернецтво) чекає вдома сім’я: «Єпархія запропонувала їм вибрати будь-який жіночий монастир на території регіону, де їх оточать любов’ю і турботою. Для насельниць, які потребують будь-якої допомоги, діє цілодобова «гаряча лінія», – розповідає митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Євгеній. – На телефон “гарячої лінії” з ранку звертаються родичі насельниць. Багато з них давно, особливо після подій минулого року, хотіли б повернути своїх сестер, дочок, матерів в сім’ю».

    Фото: Телеграм канал Сєргея Романова

    «Гоніння проти Сєргія почалися тільки після критики державної влади і особисто Владіміра Путіна», – говорить ексголовний редактор журналу Московської патріархії Сєргєй Чапнін в коментарі НВ.

    Річ у тому, пояснює антрополог Алєксандр Панченко, що такі харизматичні особистості, як Сєргій, – це завжди загроза офіційній церкві. І місцевий єпископ або митрополит терпить такого харизматика до тих пір, поки він приносить прибуток або політичну вигоду: тобто ділиться грошима або через впливових спонсорів і духовних чад допомагає «розв’язувати питання».

    Найсвіжіше

    Популярне