П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Екс-схиігумен Сєргій Романов розповів про мільйони доларів, що “загубились” на півдорозі до Моспатріарха

    Позбавлений сану, відлучений від церкви та арештований екс-схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов переконаний, що патріарху Кірілу (Гундяєву) доповідають спотворену інформацію про його діяльність, а також, про скандал навколо Середньоуральського монастиря.

    “Credo press” з посиланням на “Коммерсантъ-Урал” пише, що він про це розповів під час зустрічі з адвокатами у слідчому ізоляторі.

    Колишній клірик висловив переконання, що пожертви благодійників монастиря, які спрямовувались до предстоятеля РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєва) до свого адресата просто “не доходили”.

    Грошові кошти та інші подарунки, як стверджує Сєргій Романов, передавались до Московської патріархії через митрополита Кіріла (Наконечного), який з 2011 по 2020 роки очолював Єкатеринбурзьку митрополію РПЦ. Екс-схиігумен припускає, що частина таких пожертв далі вказаної митрополії “не йшли”, а та частина, яка все ж доставлялась кінцевому адресату, дарувалась не від імені Романова.

    Надалі, бунтівний колишній схимонах Сєргій зауважив, що у нього ніколи не було конфлікту з патріархом Кірілом ти чинною владою. Він запевнив, що досі молиться за президента Росії.

    Окрім цього, він наголосив, що поминати предстоятеля РПЦ у монастирі припинили лише після затвердження судового рішення про позбавлення Сєргія Романова сану та відлучення від церкви.

    Адвокати бунтівного екс-схиігумена повідомили, що у патріархії бачать ситуацію так, як її змальовував митрополит Кіріл (Наконечний), який був невдоволений припиненням надходження платежів з Середньоуральського монастиря. Водночас, сторона захисту стверджує, що за дев’ять років особисто митрополиту було перераховано близько двох мільйонів доларів США.

    Видання нагадує, Сєргій Романов був затриманий у ніч проти 29 грудня 2020 року. Йому висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство) Кримінального кодексу РФ. Свою провину колишній клірик РПЦ не визнає.

    Найсвіжіше

    Популярне