П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Озброєний батюшка: Священник РПЦ, якого раніше звинуватили у розтраті коштів, заявив про викрадення у нього боєприпасів

    У Росії набирає обертів скандал навколо храму Різдва Пресвятої Богородиці Російської православної церкви, що у селищі Александровська міста Сестрорецька Курортного району Санкт-Петербургу, та священника Вячеслава Нікітіна, якого дружина Анна звинуватила у розтраті коштів храму.

    Нагадаємо, жінка повідомила, що не так давно знайшла зошит з записами про доходи храму, у якому фігурують досить солідні суми. Дружина священника РПЦ підрахувала, що її чоловік міг привласнювати щомісяця щонайменше півмільйона російських рублів.

    Клірик РПЦ, імовірно, вирішив помститись дружині за оприлюднення викладеної інформації і подав до правоохоронних органів заяву про скоєння нею злочину. За версією священника Вячеслава Нікітіна, Анна Нікітіна викрала з його особистого сейфу зброю та боєприпаси.

    Як інформує Octagon Media, за заявою православного священника жінку було затримано. Сестрорецкий суд готується обрати їй запобіжний захід.

    Водночас, постає цілком логічне запитання, навіщо священнику РПЦ зброя? Особливо гострим це питання видається з огляду на той факт, що Вячеслав Нікітін є далеко не першим озброєним кліриком.

    Нагадаємо, раніше правоохоронці РФ під час обшуків келії скандально відомого намісника Свято-Нікольського монастиря в селі Чіхачьово Іванівської області схіархімандрита Іоаннікія (Єфіменка) виявили дві одиниці короткоствольної травматичної зброї без відповідних дозвільних документів на них.

    У квітні 2021 року у місті Кіровськ Мурманської області РФ настоятель Успенського храму міста Апатіти протоєрей Константін Кузнєцов застрелив з рушниці півторарічного собаку, що жив при гірськолижному курорті.

    Також власником зброї виявився настоятель храму Різдва Іоанна Предтечі в Юкках, Ленінградська область РФ, протоєрей РПЦ Григорій Григорьєв. У його володінні значились три рушниці і один травматичний пістолет.

    Для виконання яких специфічних богослужбових практик священники РПЦ купують вогнепальну зброю, наразі, не відомо. Як і не відома офіційна позиція керівництва Московського патріархату з приводу перебування у власності кліру мисливської та травматичної зброї.

    Найсвіжіше

    Популярне