Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    З помешкання священника РПЦ невідомі особи викрали золотий годинник і чотири одиниці вогнепальної зброї

    Невідомі зловмисники проникли до помешкання настоятеля храму Різдва Іоанна Предтечі в Юкках, Ленінградська область РФ, протоєрея Російської православної церкви Григорія Григорьєва. Пригода відбулась 27 жовтня 2021 року, а “здобиччю” крадіїв стали золотий годинник, прикраси, три рушниці і травматичний пістолет.

    Як інформує “47news”, про злочин повідомив сам священник, який детально описав викрадені у нього речі. 64-річний священнослужитель оцінив втрату золотого годинника “Павелъ Буре” та кількох одиниць вогнепальної зброї у 700 тисяч російських рублів.

    Правоохоронці РФ вивчають обставини справи. Примітно, що сліди злому вікон та дверей до помешкання клірика – поціновувача стрілецької зброї – силовиками виявлені не були. З пограбованим священником РПЦ журналістам поспілкуватись не вдалось.

    Факт вчинення злочину, безумовно, повинен бути рішуче засуджений, а зловмисники понести заслужене покарання. Та у цій справі лишається відкритим питання щодо неприродної (для церковного середовища) пристрасті протоєрея РПЦ Григорія Григорьєва до вогнепальної зброї.

    Втім, варто відзначити, що Григорьєв не перший священник Моспатріархату, який виявився власником стрілецької зброї.

    Нагадаємо, раніше правоохоронці РФ під час обшуків келії скандально відомого намісника Свято-Нікольського монастиря в селі Чіхачьово Іванівської області схіархімандрита Іоаннікія (Єфіменка) виявили дві одиниці короткоствольної травматичної зброї без відповідних дозвільних документів на них.

    А в квітні 2021 року у місті Кіровськ Мурманської області РФ настоятель Успенського храму міста Апатіти протоєрей Константін Кузнєцов застрелив з рушниці півторарічного собаку, що жив при гірськолижному курорті.

    Навіщо священнослужителі РПЦ стають власниками вогнепальної зброї, і яким чином така незвична пристрасть представників духовенства регулюється Московським патріархатом, єрархи Російської Церкви, наразі, не повідомляють.

    Найсвіжіше

    Популярне