Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл затвердив рішення про позбавлення сану скандального схиархімандрита, якого підозрюють у сектантській діяльності

    У Росії остаточно позбавили сану чергового скандального священнослужителя Російської православної церкви намісника Свято-Нікольського монастиря в селі Чіхачьово Іванівської області схіархімандрита Іоаннікія (Єфіменка).

    24 серпня цього року предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) затвердив рішення церковного суду Кінешемської єпархії від 12 січня 2021 року про позбавлення клірика священничого сану. Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті вказаної єпархії РПЦ.

    Нагадаємо, у жовтні минулого року стало відомо, що депутат Державної Думи РФ Євгеній Марченко надіслав запит до правоохоронних органів з проханням перевірити Свято-Нікольський монастир в селі Чіхачьово Іванівської області, намісником якого є схиархімандрит Іоаннікій (Єфіменко), на предмет сектантської діяльності.

    Правоохоронці РФ провели низку обшуків приміщень обителі, в тому числі, келії намісника обителі. Під час слідчих дій було виявлено і вилучено близько 2 мільйонів російських рублів (приблизно 720 тисяч гривень), а у келії намісника було виявлено дві одиниці травматичної зброї без відповідних дозвільних документів на них.

    Згодом, в Кинешемській єпархії РПЦ заборонили скандального намісника монастиря в служінні. Проте, схиархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) оголосив, що буде продовжувати звершувати богослужіння у “своєму” храмі, мовляв, єпархіальні заборони його не турбують, оскільки Бог не забороняв йому служити.

    12 січня 2021 року скандального схиархімандрита було визнано винним у порушенні священничої присяги, монашої обітниці, низки Апостольських правил і правил Вселенських Соборів. На підставі викладеного, церковний суд прийняв рішення позбавити сану вказаного клірика.

    Після цього, клірик продовжив звершувати богослужіння, через що офіційна РПЦ була змушена інформувати громадськість, що в селі Чіхачьово Іванівської області продовжується практика звершення таїнств та обрядів, які “імітують православні”.

    На момент публікації відомо, що схиархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) продовжує зберігати контроль над Свято-Нікольським монастирем і звершує там богослужіння.

    Найсвіжіше

    Популярне