Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Розколів у РПЦ може стати більше

    У Росії не вщухають пристрасті навколо Свято-Нікольського монастиря Російської православної церкви, що у селі Чіхачьово Іванівської області, намісником якого є схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко). Там Генеральна прокуратура та Слідчий комітет Російської Федерації перевіряють інформацію про наявність ознак сектантської діяльності в обителі.
    В той же час, в Кинешемській єпархії РПЦ вирішили заборонити скандального намісника монастиря в служінні, до з’ясування всіх обставин справи і винесення обґрунтованого рішення судом чи слідчими органами Росії.
    Але священник, вочевидь, вирішив, що рішення єпархії його не стосується. “Ахилла” повідомляє, що схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) оголосив, що буде продовжувати звершувати богослужіння у “своєму” храмі, мовляв, єпархіальні заборони його не турбують, оскільки Бог не забороняв йому служити.
    Видання припускає, що таким кроком клірик лише полегшив задачу для керівництва Кинешемської єпархії, і тепер варто очікувати, що незабаром його позбавлять сану.
    Разом з тим, видання не повідомляє, чи буде схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) приєднуватись у своїй бунтівній діяльності до відлученого від церкви колишнього схиігумена Сєргія Романова, чи розпочне сольну розкольницьку кар’єру. Але поступово стає зрозуміло, що кризові явища в РПЦ можуть спровокувати ще не один аналогічний розкол.

    Найсвіжіше

    Популярне