Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ уникнув кримінальної відповідальності за вбивство собаки

    13 жовтня 2021 року Мурманський обласний суд підтвердив рішення суду першої інстанції про закриття кримінальної справи у відношенні колишнього настоятеля парафії Успенського храму Російської православної церкви міста Апатіти протоєрея Константіна Кузнєцова, який при дітях застрелив собаку на території гірськолижного курорту.

    Відомо, що після винесення рішення судом першої інстанції, прокуратура наполягала на необхідності повернення справи до суду і розгляду її по суті, однак, апеляційна інстанція також схилилась на сторону священнослужителя РПЦ, який, у підсумку, уникнув кримінальної відповідальності за негуманне поводження з твариною.

    Поряд з цим, як інформує “Credo press”, суд зобов’язав клірика виплатити штраф у розмірі 15 тисяч російських рублів, а також компенсацію хазяїну вбитої собаки у розмірі 45 тисяч російських рублів.

    Нагадаємо, 8 квітня 2021 року у місті Кіровськ Мурманської області Російської Федерації настоятель Успенського храму міста Апатіти протоєрей Константін Кузнєцов застрелив півторарічного собаку, що жив при гірськолижному курорті.

    Одразу після цього, на його парафії з’явився напис “Тут живе піп-вбивця”, а зоозахисники написали листа митрополиту Мурманському РПЦ Мітрофану (Баданіну) зі скаргою на клірика та проханням покарати зловмисника. Правлячий архієрей відсторонив від служіння священника-стрільця, але на сайті Мурманської єпархії, як і на сторінках у соцмережах, інформація про конфліктну ситуацію протягом тривалого часу замовчувалась.

    Найсвіжіше

    Популярне