П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній єремонах РПЦ подасть у суд на телеканал «Спас»

    Заштатний клірик Новосибірської єпархії РПЦ єромонах Іван (Курмояров), який нещодавно подав заяву до Слідчого комітету РФ на міністра оборони Сєргєя Шойгу, звинувативши його в образі почуттів віруючих, має намір позиватися до телеканалу «Спас».

    Приводом для цього став черговий випуск програми «Тест на правду», яку веде Ігорь Пєтровскій, прессекретар Донської митрополії РПЦ. Випуск був присвячений «викриттю» єромонаха Івана, повідомляє Credo press.

    Влітку минулого року о. Іван був звільнений з Новосибірської єпархії Моспатріархату після того, як розкритикував як язичницький «головний храм» ЗС РФ у підмосковному парку «Патріот».

    «Я, єромонах Іоанн (Курмояров), повідомляю, що все викладене в цьому мерзенному ролику є абсолютною брехнею та наклепом. До речі, саме тому лицемірний ведучий не привів доказів до своїх слів жодного факту, жодного мого висловлювання. Якщо говорити відверто, мене не дивує така поведінка рпцшників, оскільки брехня, наклеп і всіляка неправда стали суттю нинішньої РПЦ. На жаль, але змушений захищати свою честь і гідність у світському суді, бо до церковного суду РПЦ у мене немає жодної довіри. Запевняю дирекцію телеканалу „Спас“, що я легко доведу, на підставі фактичного матеріалу, свою правоту та покажу брехливу суть і вашого каналу, і РПЦ загалом. Хоча, повинен висловити Вам подяку за те, що не звинуватили в наркоманії, розпусті, пияцтві, п…ростії, крадіжці, симонії та інших гріхах, які так поширені в РПЦ, і за які в РПЦ нікого не судять, нікого не звинувачує , не забороняють, не викидають із сану. До зустрічі у суді!» — Написав о. Іван (Курмояров) у Facebook.

    У березні «Асоціація православних експертів» РПЦ звернулася в ФСБ Росії з проханням «перевірити» забороненого в служінні клірика Новосибірської єпархії РПЦ єромонаха Івана (Курмоярова) «на предмет зв’язків з СБУ».

    Безпосереднім приводом для звернення «православних експертів» в ФСБ стала публікація відкритого звернення єромонаха Івана до міністра оборони РФ Сєргєю Шойгу з критикою міфологічних сюжетів з історії Червоної армії в розписах «головного храму ВС РФ» в підмосковній Кубинці.

    Єромонаха Іоанна заборонили в служінні в червні 2020 роки за пост в Facebook, де він назвав об’єкт в підмосковному парку «Патріот» «язичницьке капище».

    Найсвіжіше

    Популярне