П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Сербський Порфірій прийняв делегацію РПЦ

    Дружба між Сербією і Росією продовжує зміцнюватись. Шостого грудня у Белграді патріарх Сербський Порфирій прийняв заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату протоєрея Ніколая Балашова та делегацію російського «Фонду підтримки християнської культури та спадщини» на чолі з виконавчим директором Фонду Є. І. Скопенком.

    Протоєрей Ніколай Балашов передав предстоятелю Сербської Церкви вітання та побажання Московського патріарха Кіріла та голови ВЗЦЗ митрополита Волоколамського Іларіона, – повідомляє сайт ВЗЦЗ.

    Були обговорені стан та перспективи розвитку відносин між Російською та Сербською Православними Церквами у сфері культури та освіти, а також можлива участь Фонду підтримки християнської культури та спадщини у проєктах Сербської Православної Церкви, які націлені на збереження культурної спадщини, – йдеться в офіційному повідомленні.

    Росія і Сербія та РПЦ в Україні

    Росія тримає міцні зв’язки із Сербами в тому числі і на церковному рівні. Крім цього, РПЦ в Україні також прихильно ставиться до союзників країни-агресора, тобто Російської Федерації.

    Знаково, що патріарх Сербської Православної Церкви Порфирій освятив пам’ятник російському національному герою князю Алєксандру Нєвському у Белграді. Захід пройшов 18 листопада 2021 року за участі духовенства Російської Православної Церкви. Також єрарх РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич) 25 листопада зустрівся із послом Сербії в Україні.

    Нагадаємо, патріарх Сербської Церкви Порфирій назвав РПЦвУ невід’ємною частиною Московського патріархату. Він також висловив підтримку конференції РПЦвУ 11 листопада, яка була організована для осудження ПЦУ та Вселенського патріарха Варфоломія.

    Сербська Православна Церква не визнає ПЦУ і брала участь в Амманській неканонічній зустрічі. Зараз вона є одним із найбільших союзників Московської патріархії у її нападках на ПЦУ та Вселенський патріархат.

    Найсвіжіше

    Популярне