Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ зустрівся із послом Сербії в Україні

    25 листопада керуючий справами Російської Православної Церкви в Україні митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) зустрівся з Надзвичайним та повноважним послом Республіки Сербія в Україні Аци Йовановичем.

    Зустріч відбулася з благословення предстоятеля РПЦвУ митрополита Онуфрія. Від частини Московського патріархату в Україні у ній також взяв участь речник РПЦвУ протоєрей Миколай Данилевич, повідомляє сайт РПЦвУ.

    «Під час зустрічі були обговорені питання розвитку взаємин між православними народами України та Сербії в церковній, суспільній та культурній сферах», – йдеться на сайті РПЦвУ.

    Варто зазначити, що між Сербією і Росією існує досить таки міцна дружба і вона продовжує зміцнюватись. Як бачимо, до цього союзу підключається і частина РПЦ в Україні – так звана «УПЦ МП». Сербська Церква практично єдина хто активно і агресивно підтримує розкол викликаний спротивом Московського патріархату на надання Томосу ПЦУ. По суті, лише Сербська церква (якщо брати великі і впливові церкви) приїхала на Амманське зібрання.

    Нагадаємо, 18 листопада 2021 року Сербський патріарх освятив пам’ятник російському національному герою — князю Алєксандру Нєвскому у Сербії. Крім цього, нещодавно протоєрей РПЦвУ Миколай Данилевич, який теж був на зустрічі із послом Сербії, підтримав думку, що Україні потрібно «діяти разом з Росією заради спільних інтересів». 

    Клірики РПЦвУ Данилевчи і Паканич особисто їздили в Чорногорію, щоб відстоювати там інтереси Сербської Православної Церкви і виступати проти автокефалії Чорногорської Церкви. Після цього, вони заговорили про Чорногорський сценарій в Україні і лякали владу багатотисячними демонстраціями. Раніше президент Сербії заявляв, що його країна не може стріляти собі в ногу, вводячи санкції проти РФ.

    Фото: РПЦвУ / Антоній Паканич та Миколай Данилевич на зустрічі з послом Сербії

    Найсвіжіше

    Популярне